ÚLTIMA HORA

Tsunami Democràtic dona per assolides les tres jornades de protesta que havia convocat

EN DIRECTE

Els Mossos carreguen contra els manifestants que tallen l'AP-7 a Girona

La CUP omple l'Antiga Audiència de Tarragona per aconseguir un «canvi radical»

L'acte central, que han tancat Laia Estrada i Eva Miguel, ha comptat amb la presència de la diputada al Parlament Maria Sirvent i amb un missatge de l'exiliada Anna Gabriel
La CUP ha omplert de gom a gom l'Antiga Audiència de Tarragona en l'acte central de campanya abans de les eleccions municipals. | TarragonaDigital

 

La CUP de Tarragona ha omplert l'Antiga Audiència de la ciutat en l'acte central de campanya per les eleccions municipals. Laia Estrada i Eva Miguel, número u i dos de la llista, han centrat les seves intervencions en la necessitat de reconfigurar una Tarragona que «cau a trossos» on «es malbaraten els diners públics». També hi ha participat la diputada al Parlament Maria Sirvent, que ha demanat «208 bastions de resistència i lluita», i l'exdiputada exiliada a Suïssa, Anna Gabriel, que amb un vídeo ha donat suport als cupaires tarragonins. 

 

 

La CUP, una «alternativa real» per «redibuixar Tarragona»

Una actuació musical on l'exregidor al consistori Jordi Martí  ha demostrat els seus dots amb la guitarra ha obert l'acte central de la CUP a Tarragona. L'Antiga Audiència, plena a vessar, esperava les intervencions dels diferents membres de les llistes per acabar-se de convèncer que els cupaires són «l'alternativa real i valenta» per «redibuixar la ciutat».

 

«Ens cauen els edificis, fins i tot aquest —en referència als despreniments de la cornisa de l'Antiga Audiència—. I aquest llistat de grans runes, en comptes d'escorçar-se, no para de créixer», ha dit contundent la segona de la llista, Eva Miguel, durant la seva intervenció. «Ballesteros només mira d'explotar el patrimoni des de l'òptica capitalista», ha criticat Miguel, abans d'explicar la seva aposta pel patrimoni tarragoní. «Nosaltres volem crear programes perquè els estudiants coneguin i descobreixin el patrimoni a través de les escoles», ha detallat. 

 

Miguel ha subratllat la necessitat d'«escoltar» els barris i ha demanat que el Banc d'Espanya sigui un Centre Cívic, que la Tabacalera es converteixi en un espai de creació i que el preventori de la Savinosa «no sigui un altre hotelet de cinc estrelles a l'abast només dels rics». «Aquesta ciutat ha de demostrar que està dempeus, valenta i encoratjada», ha acabat dient. 

 

Per la seva banda, Laia Estrada ha volgut destacar durant la seva intervenció els cinc objectius de la CUP per Tarragona. El dret a l'habitatge «donant ús als 15.000 pisos buits», un plantejament urbanístic «que protegeixi l'Anella Verda, revitalitzi zones en comptes de projectar obra nova i uneixi els barris», la municipalització del servei de recollida de la brossa que «no es compleix», i un estudi de la qualitat de l'aire «que no sigui el de Repsol» són els cinc punts que ha assegurat l'alcaldable. A més, ha recalcat que «no malbaratarem els diners públics tal com ha fet Ballesteros», i ha posat d'exemple el cost de les obres del nou Mercat Central o el fallit pàrquing Jaume I. 

 

Anna Gabriel, exdiputada exiliada a Ginebra, ha enviat un missatge de suport als cupaires tarragonins. | TarragonaDigital

 

Anna Gabriel envia un missatge de suport

Abans de les intervencions de Miguel i Estrada, l'Antiga Audiència ha fet silenci per escoltar el missatge de l'exdiputada al Parlament Anna Gabriel. Des de Ginebra, Gabriel ha volgut donar suport als cupaires tarragonins. Abans, però, ha recordat la lluita feminista «exemplificada en el Cas Bershka». Gabriel ha manifestat que «aquestes eleccions van de no rendir-se i no deixar ningú enrere» i ha enviat «una abraçada molt gran a totes les mares que han permès que hi hagi filles i fills amb projectes transformadors com la CUP». 

 

Per la seva banda, l'actual diputada al Parlament Maria Sirvent ha ressaltat la «necessitat» del municipalisme, perquè «és als municipis on hem après a sentir-nos part d'allò col·lectiu». «Les Candidatures d'Unitat Poular han de ser fortes perquè les regidores defensin els nostres drets i impulsin polítiques ambicioses. Volem 208 bastions de resistència i lluita, de projectes transformadors», ha afegit.

 

També han intervingut en l'acte altres membres de la llista com Joan Manel Burillo (número 4), qui ha assegurat que «ho volem transformar tot de forma radical. Volem fer fora la corrupció, volem una ciutat participativa i apostem per això perquè creiem que hi ha una alternativa real». David Borràs (número 12) ha criticat Ballesteros per ser «còmplice de les passejades dels feixistes a la nostra ciutat» i Inès Solé (número 3) ha assegurat que la CUP «posarà al servei dels tarragonins totes aquelles eines que necessiten per fer valer els seus drets i exigir-los». 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris