Tarragona, preparada per viure un altre carnaval brillant

La gala del Rei Carnestoltes i la Concubina, la Baixada del Pajaritu o les rues de l'Artesania i Lluiment són alguns dels esdeveniments centrals
Instant de la Disfressa d'Or de Tarragona d'aquest any. | Àngel Ullate

 

El Carnaval de Tarragona ja ha començat. Durant els pròxims dies, la ciutat s'omplirà de gresca, disbauixa, disfresses, sàtira i plomes. El programa d'actes ofereix un ventall de possibilitats molt ampli i pensat per tots els públics, però hi ha un seguit d'esdeveniments imprescindibles. La gala inèdita del Rei Carnestoltes i la Concubina, la Baixada del Pajaritu o les rues de l'Artesania i de Lluiment són alguns dels actes més importants del Carnaval de Tarragona, que acabarà el dimarts 5 de març amb la crema de la Bóta, el Ninot i la Ninota. 

 

 

Una gala inèdita pel Rei Carnestoltes i la Concubina

Aquest dimecres, el Rei Carnestoltes i la Concubina es presentaran davant la ciutadania amb una gala inèdita. Agustí Pouget (Nou Ritme) i Raquel Recasens (Cromàtic Fusion) rebran, després de l'esdeveniment, la vara de comandament de la ciutat. Ambdós van assegurar fa uns dies, en una entrevista a TarragonaDigital, que estaven «preparats per governar la ciutat». 

 

La gala, que en un principi s'havia de celebrar al Teatre Tarragona, ara tancat per problemes de seguretat, tindrà lloc al Palau de Congressos a les vuit del vespre. Ambdues comparses han colaborat per crear un esdeveniment «fet amb molt d'amor», en el qual Rei i Concubina podran lluir-se acompanyats del seu sèquit. Les entrades encara es poden adquirir al portal TarracoTicket

 

Agustí Pouget (esquerra) i Raquel Recasens (al centre) són Rei i Concubina del Carnaval de Tarragona. | TarragonaDigital

 

L'endemà, serà el torn per la tradició. Dijous, a partir de les 09.00 hores, a la Rambla Nova es viurà el carnaval més gastronòmic amb el tast de la coca de llardons. Poc després, al migdia, el Mercat Central acollirà el tast de botifarra d'ou. 

 

La Baixada del Pajaritu, una bogeria consolidada

Dissabte, 2 de març, arribaran dos dels actes més importants del Carnaval de Tarragona. Es tracta de la XIV edició de la Baixada del Pajaritu —i la V Pujada— i de la Rua de l'Artesania. Organitzat per la Colla Jove, la Baixada del Pajaritu és l'acte més esbojarrat del carnaval tarragoní. Any rere any, centenars de persones s'acosten al Cos del Bou per riure amb els accidents dels carros que desafien la velocitat i l'equilibri. Se celebrarà a les 11.00 hores i, tot seguit, hi haurà un vermut electrònic. 

 

La Baixada del Pajaritu arribarà enguany a la seva XIV edició. | Aina Gombau.

 

Artesania i Lluiment als carrers de Tarragona

Ja a la tarda, a partir de les 18.00 hores, els carrers de la ciutat s'ompliran de gresca i plomes amb la Rua de l'Artesania. Centenars de persones ballaran al ritme de la música amb les seves comparses i intentaran endur-se el premi guanyador, fet que els servirà per regnar l'any 2020. L'itinerari de la rua serà el següent: Ramón y Cajal, Rambla Nova, Rovira i Virgili, plaça Anselm Clavé i Avinguda Catalunya. 

 

Diumenge serà el torn per a la Rua de Lluiment, que premiarà les comparses millor classificades en la rua de dissabte. La comitiva sortirà de l'avinguda Ramón y Cajal a les sis de la tarda i repetirà el mateix recorregut que el dia abans. Es preveu que les comparses arribin a l'avinguda Catalunya cap a les 19.30 hores. 

 

Imatge de la Rua de l'Artesania de l'any 2018 a Tarragona. | Joaquim

 

El Carnaval de Tarragona acabarà dimarts, 5 de març, a les 22..00 hores, amb la crema del Ninot, la Ninota i la Bóta i l'enterrament del Rei. El dia abans, dilluns, encara hi haurà temps per a la disbauxa amb el XIV Certamen de Drag Queens i Drag King, que se celebrarà al Teatre Metropol a partir de les 21.30 hores. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!