Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

NOVETAT GRATIS:

T'enviem gratis al mòbil les últimes notícies de Tarragona. Fes clic aquí et sorprendrà!

L'Ajuntament dels Pallaresos demanarà la «declaració de zona catastròfica»

Els veïns de la urbanització Pallaresos Park intenten refer-se de les conseqüències del tornado que va provocar la caiguda de més d'un centenar de pins sobre les cases

 

L'Ajuntament dels Pallaresos ja ha començat els tràmits per aconseguir la «declaració de zona catastròfica» pel tornado que va provocar, aquest diumenge a la nit, la caiguda de més d'un centenar de pins a sobre de les cases de la urbanització Pallaresos Park. L'alcalde del municipi, Josep Maria Nolla, declarava a aquesta redacció que «desconeixem si ens la concediran, però és un pas necessari per facilitar els tràmits i les reclamacions dels veïns afectats». 

 

El veïnat de Pallaresos Park intenta refer-se, «a poc a poc i amb paciència», de les conseqüències del tornado que va provocar la caiguda massiva de pins a sobre de les cases de la urbanització. Aquest dimecres han arribat els contenidors per tal que els ciutadans puguin aplegar els troncs i les branques caigudes i el soroll de les motoserres era un constant a tota la zona.

 

Els veïns treballen per treure els arbres de les seves cases

Carrers tallats, branques al mig de la carretera, arrels de gairebé dos metres de diàmetre aixecades i murs i parets caigudes. Aquesta és la situació, a hores d'ara, a la urbanització Pallaresos Park. Els propietaris de les parcel·les treballen, des de fa hores, per intentar pal·liar els efectes del tornado amb la major rapidesa possible. 

 

Els pins van caure a sobre de les cases de la urbanització Pallaresos Park. | TarragonaDigital

 

 

Famílies senceres s'han hagut de posar els guants de treball i fins i tot demanar-se festa durant tota la setmana per poder tallar i retirar els arbres caiguts. Les motoserres són la banda sonora d'aquesta àrea, perquè tal com expressava l'alcalde dels Pallaresos, «l'afectació és generalitzada». De fet, segons el regidor d'Urbanisme i Serveis del consistori, Xavier Marcos, «ni la meitat dels veïns que van patir l'efecte del tornado s'han acostat encara a l'Ajuntament per fer la pertinent reclamació». 

 

L'Ajuntament demana la «declaració de zona catastròfica»

L'equip de govern de l'Ajuntament dels Pallaresos es va reunir aquest dimarts d'urgència per trobar solucions i «intentar ajudar els veïns de la millor manera possible», explicava Nolla. La secretaria del consistori ja s'ha posat en contacte amb la Subdelegación del Gobierno per tal d'aconseguir un cop de mà des de Madrid. Aquesta institució reconeixia a TarragonaDigital que ha rebut la trucada des dels Pallaresos, i informava que «intentarem ajudar-los en tot el possible». 

 

Molts dels arbres també van caure al carrer i van provocar destrosses al mobiliari urbà. | TarragonaDigital

 

La "declaració de zona catastròfica", però, va desaparèixer l'any 2005. Ara, és el Reial Decret 307/2005 el que regula les subvencions en «atenció a determinades necessitats derivades de situacions d'emergència o de naturalesa catastròfica». L'Ajuntament dels Pallaresos haurà d'enviar la documentació necessària a la Subdelegación del Gobierno, qui ho tramitarà al govern central. Després, s'haurà d'aprovar a Madrid i seria aleshores quan l'Ajuntament rebria la subvenció, que arribaria directament des dels Pressupostos Generals

 

Des del consistori esperen tenir un recompte total de les persones afectades a principis de la setmana vinent. Mentrestant, intentaran tornar a la normalitat de mica en mica. El que està clar és que les tasques per reparar els danys materials s'allargaran dies o fins i tot setmanes. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris