L'Ajuntament de Tarragona actualitzarà l'aplicació per reportar incidències el pròxim mes de setembre

Neteja Pública està realitzant proves de la nova versió que en els darrers dies han provocat incidències puntuals en l'aplicació | Durant el 2018, els tarragonins van registrar 4.273 incidències a través d'aquest servei
El pròxim mes de setembre es renovarà l'eplicació Epp! | Technodach

 

L’Ajuntament de Tarragona presentarà a finals del pròxim mes de setembre una renovació de l’aplicació EPP!, un servei perquè la ciutadania pugui informar el consitori mitjançant el telèfon mòbil de les incidències que troben a la ciutat. Així ho han confirmat fonts municipals a TarragonaDigital, que també han explicat que aquesta nova versió de la popular aplicació introduirà noves funcionalitats, que no han especificat, per a l’usuari. Així mateix, incorporarà noves funcionalitats a nivell intern municipal, per tal de millorar el treball conjunt de les conselleries implicades en la resolució de les incidències.

 

Els tècnics municipals han treballat en els darrers mesos en aquesta nova versió de l’EPP! i els últims dies estan realitzant proves per tal que estigui a punt de cara a la seva posada en marxa a inicis de la tardor. La darrera actualització de l’EPP! va ser al 2017.

 

Les últimes setmanes, a través de les xarxes socials, alguns usuaris han reportat problemes de funcionament de l’aplicació. L’errada més reportada aquests darrers dies és el fet que la incidència no s’enviava completament i l’aplicació es penjava.

 

Fonts municipals han explicat que l'EPP! funciona correctament i que no hi hagut cap caiguda del servei, encara que admetien que com a conseqüència de les proves realitzades amb la renovada aplicació, és possible que hi hagi hagut alguna incidència puntual als servidors.

 

Les incidències relacionades amb la neteja suposen més de la meitat dels avisos de l'EPP! | TarragonaDigital

 

L’aplicació EPP! va registrar 4.273 avisos durant l'any 2018, segons dades de la Conselleria de Neteja de l’Ajuntament de Tarragona. Aquesta xifra suposa un descens del 18% respecte l’any 2017, quan l’EPP! va rebre 5.258 incidències. Del avisos registrats durant el 2018, més de la meitat, 2.204, eren de Neteja Pública (51,6%); 892 corresponien a la Brigada; mentre que 538 es van derivar a Enginyeria Industrial.  

 

Un servei que es va estrenar l'any 2015

L’EPP es va posar en marxa el febrer de l’any 2015 i compta amb versions per a Android i iOS. Aquest servei complementa el Telèfon Verd, 977296222, operatiu les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, i la pàgina web.

 

Els àmbits que cobreix l’EPP! són: neteja viària, contenidors i recollida de residus, platges, terrenys bruts, plagues, gossos i gats, enllumenat, neteja i manteniment de parcs i jardins, voreres, jardineria, marquesines d’autobús, clavegueram i fuites d’aigua, olors, senyals de trànsit i semàfors.