Pla general de la masia, amb cúpula modernista, de Mas d'en Sorder

L'Ajuntament de Tarragona arxiva de forma «definitiva» el polèmic projecte urbanístic de Mas d'en Sorder

L'anul·lació del POUM per part del Tribunal Suprem sentencia un projecte que ja estava congelat

El polèmic projecte d'urbanització de Mas d'en Sorder, a Tarragona, no tirarà endavant. L'Ajuntament de la ciutat finalment s'ha sortit amb la seva i ha aconseguit arxivar una tramitació que s'arrossegava des de feia anys i que proposava, a grans trets, aixecar una urbanització  de més de 220 nous habitatges i fer de l'actual masia modernista un hotel de luxe a tocar del Club de Golf Costa Daurada. Cal recordar que el conjunt abandonat de Mas d'en Sorder, a l'Anella Verda i a tocar de la frontera amb el Catllar, està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

L'actual govern de Tarragona mai va veure amb bons ulls el projecte i el conseller d'Urbanisme,  Xavi Puig, sempre ha estat clar per argumentar que «aquest no és el model que volem per Tarragona» i que consideren que «ataca la nostra aposta per l'urbanisme sostenible». Al límit de les seves possibilitats, la majoria del ple ja va aturar l'aprovació del projecte a principis de 2020 i es va inclinar —amb els vots a favor d'ERC, En Comú Podem, la CUP i Junts— per modificar el  pla parcial cap a un nou model compatible amb el respecte a l'espai natural de l'Anella Verda. Els veïns també havien fet saber, en diverses ocasions, el seu  rebuig frontal al projecte de construcció de la urbanització i l'hotel.

«No és el model que volem per Tarragona»: L'actual govern mai va veure amb bons ulls el projecte de Mas d'en Sorder

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Segons ha avançat el 'Diari de Tarragona', el projecte urbanístic que ja estava congelat ha patit una estocada  definitiva amb l'anul·lació del POUM de la ciutat de Tarragona per part del Tribunal Suprem una anomalia que fa retornar la capital al disseny urbanístic de 1995 i que, per tant, no contempla com a vàlides les regles del joc urbanístic en les quals s'escudaven els promotors del projecte. D'aquesta manera, qualsevol tramitació  de moviment als terrenys de l'Anella Verda queda arxivada fins que no hi hagi un nou Pla d'Ordenació Urbanística (POUM) que així ho avali.

L'actual Ajuntament està treballant en unes normes urbanístiques temporals per tal de desencallar  la ciutat fins a l'aprovació del nou POUM, que no s'espera abans dels pròxims quatre anys, i que en cap cas contemplen actuacions  al voltant dels terrenys de Mas d'en Sorder. Tot i que els promotors tenen la possibilitat d'interposar recursos, l'Ajuntament considera que l'arxivament del projecte tal com estava previst és definitiu i, de forma automàtica, la urbanització i l'hotel  en plena Anella Verda de Tarragona retornen, i no s'esperen canvis en els pròxims anys, al calaix fins a nou avís.