Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'Ajuntament de Tarragona augmenta un 55% les inversions en esport

El consistori passa de destinar 81.000 euros com els últims anys a 126.000
Elisa Vedrina i Ramon Cuadrat expliquen l'augment en les inversions en esport a Tarragona | Mauri

 

La Conselleria d'Esports ha incrementat en un 55% les subvencions a entitats esportives i esportistes individuals en particular. Així, l'Ajuntament passa de destinar 81.000 euros, com era habitual als darrers anys, a 126.000 euros, que es repartiran en quatre línies diferents. 
 
Les entitats esportives, que abans rebien 56.000 euros, veuen com se li atorguen ara 100.000. Els centres d'ensenyament i AMPA veuen reduït el seu pressupost de 15.000 a 10.000 euros, igual que els esportistes individuals, que ingressaran 6.000 euros en comptes dels 7.000 habituals. Per últim, les subvencions esportives augmenten de 3.000 a 10.000 euros. 

Nous criteris objectius per les subvencions a l'esport a Tarragona

Aquest notable augment coincideix amb un canvi radical de las bases, que ara ofereixen uns nous criteris de valoració més objectius i incorporen noves línies d'ajuts específics. La convocatòria d'aquestes subvencions de 2018 se sabrà durant les pròximes setmanes. 
 
La consellera d'Esports Elisa Vedrina, juntament amb el gerent del Patronat Municipal d'Esports de Tarragona, Ramon Cuadrat, han presentat els detalls que es coneixen fins ara de l'atorgament de subvencions per a activitats i promoció esportiva local, que ara consten d'una nova filosofia global i diverses novetats. 
 
Per exemple, enguany s'han revisat els criteris d'atorgament de les subvencions, per tal que siguin tots objectius. Fins ara es valoraven aspectes subjectius com l'interès general de l'activitat o la projecció exterior, però a partir d'ara, es buscarà que tots els criteris de valoració siguin objectius per tal de no donar avantatge a ningú. 
 

Esgotar la partida que l'Ajuntament de Tarragona destina a l'esport 

A més, també s'han fet canvis administratius amb l'objectiu d'exhaurir cada any els diners disponibles. Per exemple, la línia d'ajuts a centres d'ensenyament i AMPA comptava amb un ajut de 15.000 euros cada any, però en els últims tres les seves despeses no superaven els 9.500. Així les coses, es pretén que hi hagi suficients diners per a tot l'esport tarragoní, però si no hi ha solució, es poden transferir diners d'una línia a una altra.  
 
 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris