NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Injecció d'un milió d'euros per millorar els mercats ambulants de Tarragona

El consell d'Administració d'ESPIMSA ho va aprovar aquest dimarts per unanimitat i la prioritat és el mercadet de Bonavista
Imatge d'arxiu del mercadet de Tarragona. | TarragonaDigital

 

L'Ajuntament de Tarragona, a través de l'empresa municipal ESPIMSA, començarà l'any vinent un pla d'inversions xifrat en 1.092.074 euros per millorar els mercats ambulants que arriben a la ciutat setmanalment. Així es va acordar aquest dimarts al Consell d'Administració, que ho va aprovar per unanimitat. Les millores se centraran en els serveis bàsics de subministrament d'aigua potable, conneixó elèctrica, arranjament del clavegueram o pavimentació, entre d'altres. 

 

Fa temps que la millora dels mercats periòdics de venda no sedentària de la ciutat són una prioritat per l'Ajuntament de Tarragona. Setmana rere setmana, a Torreforta, Bonavista, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, la Catedral i el Fòrum hi arriben paradistes per vendre al veïnat fruita, verdures, roba o embotits. 

 

El mercadet de Bonavista, una prioritat per ESPIMSA

La inversió prevista més important dintre del pla de millores és la que desembocarà en el mercadet de Bonavista, el més important de Catalunya i el segon més gran d'Europa. Gràcies als 672.674 euros que hi destinarà el consistori serà possible fer-li un rentat de cara molt important. Es faran obres de pavimentació, s'instal·laran serveis públics i caseta de vigilància, es faran millores en l'enllumenat i la instal·lació elèctrica i també en el subministrament d'aigua potable. A més, s'arranjarà el clavegueram. 

 

La presidenta d'ESPIMSA, Elvira Ferrando, destacava que el pla de millores dels mercats era una «prioritat». De fet, tal com recordava, el febrer de 2017 ja van començar els treballs de millora a Bonavista amb la instal·lació i senyalització de parades, bancs i un punt de trobada, a més de l'elaboració del Pla d'autoprotecció. «El mercat de Bonavista té 948 parades i és un referent important pel barri, pels ciutadans i pels turistes», acabava dient Ferrando, «satisfeta» per l'aprovació del pla. 

 

Tots els mercats tindran aigua potable i connexió d'electricitat

Encara que el gruix de la inversió anirà destinada al mercadet de Bonavista, la resta de mercats que arriben a Tarragona setmanalment també es beneficiarian del pla engegat per ESPIMSA. Al Mercat de Torreforta, per exemple, s'invertiran 27.033 euros pels treballs de subministrament d'aigua potable i connexió d'electricitat.

 

D'altra banda, als mercats de Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, la Catedral i el Fòrum s'invertiran 13.179 euros en cadascun per fer l'abastament d'aigua i la connexió elèctrica.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris