Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Tarragona rebutja el color groc en la samarreta de Santa Tecla

El consistori tarragoní va exigir al dissenyador, sense donar explicacions, que no s'utilitzés aquest color en la samarreta de les festes
Imatge de la bossa i la samarreta de Santa Tecla 2018. | Gerard Recasens

 

Des de la conselleria de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona es va exigir al dissenyador del marxandatge oficial de Santa Tecla, Edu Polo, que no utilitzés el color groc en la samarreta de la Festa Major tarragonina. Opció cromàtica, que, per altra banda, s'ha utilitzat en el vano, la motxilla i el got reutilitzable.

 

L'Ajuntament de Tarragona veta el color groc al dissenyador

El dissenyador, Edu Polo, volia utilitzar el mateix color que havia fet servir en altres elements, dels quals se n'havia encarregat de fer el disseny. La sorpresa se la va emportar quan, sense donar cap tipus d'explicació i a corre-cuita, des de la regidoria de Cultura li van fer arribar l'ordre que havia de buscar un altre color per la samarreta de la festa, que no fos el groc.

 

En aquest sentit, l'artista, el qual va optar per realitzar un disseny amb el fons de color groc i a sobre els colors del confeti, els quals queden remarcats, no va poder utilitzar aquesta opció en la samarreta. Aquesta idea, la qual ha pogut utilitzar tant en el vano, la motxilla i el got reutilitzable de la Festa Major de Santa Tecla a Tarragona, és la que volia emmarcar en la samarreta de l'esdeveniment festiu, reconeixent que no era una opció reivindicativa. Finalment, el dissenyador va decidir utilitzar una tonalitat de color blau  per aquesta.

 

D'altra banda, el disseny del cartell estampa una imatge centrada en el públic familiar, descrivint la complicitat entre petits i grans durant l'inici de les festes, ja que està centrat en el moment de 'La Crida'. 

 

Edu Polo, dissenyador de la imatge, amb el vano, la novetat en el marxandatge de Santa Tecla 2018. | Gerard Recasens

 

Respectar la llibertat i la decisió dels artistes

Edu Polo es va veure obligat a canviar el color de la samarreta per Santa Tecla a última hora. En aquest sentit, l'artista, el qual desconeix els motius de per què d'aquesta decisió, ha demanat que no es polititzin els colors, a més de respectar la llibertat de l'artista, en el moment de realitzar les seves creacions.

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris