L'Ajuntament de Tarragona rehabilitarà l'escola Marcel·lí Domingo

El pressupost és de 46.000 euros i les obres preveuen l'enderroc i la reparació d'espais amb «greus deficiències» i la construcció de nous murs
L'Ajuntament de Tarragona rehabilitarà l'escola Marcel·lí Domingo amb 46.000 euros. | Ajuntament de Tarragona

 

L' Ajuntament de Tarragona  rehabilitarà amb 46.000 euros l'escola pública Marcel·lí Domingo, ubicada al barri de Sant Pere i Sant Pau. La mesura s'ha pres arran d'un informe de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET) de l'any 2017, segons el qual es van detectar «deficiències greus o molt greus» i que «poden comportar risc per les persones». Les obres consistiran en l'enderroc i la reparació d'espais afectats i la construcció de nous murs més segurs. S'eliminaran, per exemple, els vuit pilars de formigó armat del pati, el porxo posterior de l'edifici infantil o una escala metàl·lica. Es tracta de la segona escola pública que s'arranjarà, després de la reforma del col·legi El Miracle.

L'escola Marcel·lí Domingo té «deficiències greus»

Un estudi encarregat per l'IMET l'any 2017 va detectar «deficiències greus o molt greus» en diversos espais de l'escola Marcel·lí Domingo. Dos anys més tard, el consistori tarragoní ha licitat les obres per arranjar les zones afectades de l'edifici, que data de l'any 1980. El pressupost del projecte és de 46.171 euros, els treballs tindran una durada d'un mes i mig i afectaran 387,94 metres quadrats del col·legi. Així doncs, com a molt aviat les reparacions acabarien a finals de curs.

Imatge de l'escola Marcel·lí Domingo, ubicada al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau. | Google Maps

 

Enderrocament, reparació i construcció de nous murs

Les obres que es duran a terme a l'escola Marcel·lí Domingo se centraran en l'enderrocament i la reparació de les zones més afectades i la construcció de nous murs per reforçar la seguretat. El porxo de formigó armat ubicat a la part posterior de l'edifici d'infantil s'eliminarà perquè té «esquerdes i fissures», segons el projecte de l'arquitecte tècnic. 

La segona actuació important es realitzarà al pati interior de l'escola, d'on desapareixeran vuit pilars de formigó armat. L'enderroc s'efectuarà de manera manual, perquè no es pot introduir al pati cap mitjà mecànic d'elevació. L'últim enderrocament serà el d'una escala metàl·lica situada en l'antic habitatge del conserge. 

D'altra banda, els operaris reforçaran també la seguretat del mur existent en la part posterior de l'edifici principal. Està «deteriorat» i «presenta esquerdes en dues de les seves cantonades». Quelcom semblant es farà a la zona lateral de l'edifici principal, on hi ha un mur d'obra desnivellat que «es troba en situació de risc». Es buidarà el terreny posterior del mur i, després, s'enderrocarà i se'n construirà un altre de contenció de formigó armat.

"Reclamen que l'Ajuntament de TGN multi bancs per tenir pisos buits" "MOLT FORT: Nou cas de maltractament a una dona a Tarragona"