Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Tarragona comença a retirar els contenidors soterrats a la Floresta

Els veïns del barri celebren l'actuació del consistori però es manifestaran el proper 20 d'octubre en contra dels abocadors il·legals del PP9
Els contenidors soterrats de la Floresta, a punt de ser retirats. | AV La Floresta

 

Els contenidors soterrats tenen les hores comptades a Tarragona. L'Ajuntament ja ha començat a retirar-los amb la voluntat d'eliminar males olors i reduir la brutícia que en molts casos generaven a la ciutat. El barri tarragoní de la Floresta ha estat un dels primers indrets on s'han començat a eliminar, una actuació celebrada pels veïns. Els contenidors es trobaven a la porta de l'escola i generaven «molta brutícia, molta pudor i també paneroles i inseguretat per la seva oxidació», explicava a TarragonaDigital el president de l'associació de veïns del barri, Miguel Ángel Cruz. 

 

Una dècada. Aquesta ha estat la vida útil dels contenidors soterrats que es van instal·lar a Tarragona amb l'objectiu de guanyar en estètica i neteja. A mida que han passat els anys, però, la degradació dels mateixos ha provocat que els episodis de males olors i d'excés de brutícia s'hagin repetit arreu del municipi.

 

Els del barri de la Floresta, concretament, són els contenidors soterrats més polèmics de la ciutat per la seva ubicació. Es troben al davant d'una escola, estaven «molt oxidats» i fins i tot havien provocat caigudes pel seu mal estat, amb els ferros trencats. A més, després dels darrers episodis de pluges, la situació havia empitjorat notablement. «L'aigua es podria a l'interior i la pudor era insuportable», assegurava Cruz. 

 

Un cartell avisa del perill dels forats que han deixat els contenidors soterrats. | AV La Floresta

 

El dirigent de l'entitat veïnal qualificava de «meravella» la retirada dels contenidors soterrats. «Crec que és una de les pitjors coses que ha fet aquest Ajuntament», criticava Cruz, qui relacionava la falta de manteniment dels mateixos amb la degradació que han patit al llarg d'aquests anys. «Si es van arreglant, segur que funcionen bé, però no ha estat el cas», acabava dient. 

 

Segons informava la regidora de Neteja del consistori, Ivana Martínez, «l'actuació a la Floresta era molt urgent, per això són els primers contenidors que es retiren». A la resta de la ciutat, els contenidors començaran a desaparèixer a partir del mes de maig de 2019, aproximadament, quan estarà enllestit el contracte anunciat per l'Ajuntament per valor de 400.000 euros. 

 

Manifestació contra els abocadors il·legals

Tot i celebrar la retirada dels contenidors soterrats, el veïnat de la Floresta, juntament amb el de l'Albada i Parc Riuclar, encara té una preocupació molt gran: els abocadors il·legals ubicats als terrenys del PP9. Per aquest motiu, el proper 20 d'octubre han organitzat una manifestació que recorrerà la T-11 des de la rotonda de la Floresta fins a la de Parc Riuclar

 

Sota el lema «No ens mereixem viure així! Sortim al carrer!», els veïns reivindicaran la neteja del PP9 i el tancament total dels carrers del polígon, espai on persones incíviques aboquen tot tipus de brossa sense control. «Ja fa massa anys que estem suportant això. No podem més, ens havíem de mobilitzar», expressava Miguel Ángel Cruz. 

Imatge recent d'un dels abocadors il·legals ubicat al PP9 de la Floresta. | AV La Floresta

 

Tot i que reconeixia que «l'Ajuntament està al corrent de la problemàtica i ha començat a actuar», Cruz recordava que només tres dels sis carrers del polígon han estat tancats a la circulació amb barreres de formigó. «Els tres que estan oberts se segueixen utilitzant per llençar brossa», informava el dirigent veïnal. 

 

Per la seva banda, Ivana Martínez assegurava que «el PP9 es tancarà la setmana del 8 d'octubre, quan arribaran seixanta "New Jersey" que tancaran el pas als vehicles». La regidora ha rebut amb sorpresa la convocatòria de la manifestació perquè, segons informava  aquest mitjà, «ja havíem teixit les línies de treball i havíem acordat què calia fer». Un cop el PP9 estigui tancat, començaran les tasques de neteja, que es pactaran amb els veïns per tal de saber de primera mà les necessitats del barri. 

 

La manifestació està convocada a les sis de la tarda el proper dissabte 20 d'octubre. Els veïns es concentraran a la rotonda de la Floresta i, des d'allà, es dirigiran fins a la de Parc Riuclar, on acabarà la marxa. 

 

ERC reclama una multa de 150.000 euros a una empresa que abocava il·legalment

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona ha criticat durament la sanció de 4.000 euros que l'Ajuntament ha aplicat a una empresa que feia servir el PP9 d'abocador il·legal. El portaveu republicà, Pau Ricomà, subratllava que «és inadmissible i mostra de la tolerància del govern amb els abocadors que se sancioni amb només 4.000 euros una empresa que està llençant centenars de pneumàtics inflamables, tòxics i contaminants a un espai de la via pública». 

Pels republicans, la sanció hauria de ser més gran i fins i tot arribar als 150.000 euros, quantitat màxima que l'administració pot reclamar en aquests casos. «Llençar residus de forma descontrolada a Tarragona surt barat», lamentava Ricomà.

ERC va denunciar la presència d'aquest abocament el mes d'agost. L'empresa infractora, segons ha esbrinat la comissió de Neteja i Medi Ambient del consistori, és de Tortosa. En aquest sentit, Ricomà apuntava que «és més barat llençar residus de forma il·legal aquí que a altres llocs» i instava el govern a aplicar mà dura amb aquests comportaments. 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris