L'Ajuntament de Tarragona confirma la suspensió dels concerts centrals del Festival d'Estiu

La consellera de Cultura ho atribueix a les «despeses sobrevingudes» del despreniment al Teatre Tarragona
L'Ajuntament ha instal·lat una bastida sota la zona afectada del teatre | Toni Cabanillas

L'Ajuntament de Tarragona ha confirmat aquest dilluns, 3 de juny, que ha decidit suspendre els tres concerts centrals del Festival d'Estiu 2019 a la ciutat. Tal com va avançar TV3 el passat divendres, l'esdeveniment cultural a cavall entre la música i el teatre ha caigut de l'agenda de la ciutat de forma inesperada, i no ha estat fins aquest migdia quan el consistori ha valorat la notícia a través d'un comunicat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«La suspensió dels tres grans concerts previstos s'ha decidit arran dels problemes pressupostaris derivats del despreniment al sostre del Teatre Tarragona», assegura el comunicat amb paraules de la consellera de Cultura en funcions, Begoña Floria. Tot i que s'espera que la recol·locació del sostre i les obres per reparar els despreniments vagin finalment a càrrec de la companyia asseguradora, Floria explica que l'Ajuntament sí que «ha hagut de fer front a despeses sobrevingudes» com ara avançar el finançament d'aquesta inversió urgent per reparar el Teatre, pressupostada en més de 120.000 euros.

 

Segons l'Ajuntament de Tarragona, el cost de reobrir el Teatre Tarragona ha obligat a suspendre el cartell principal del Festival d'Estiu

La consellera també ha argumentat despeses addicionals derivades del tancament del teatre com «la reubicació d'espectacles, l'augment del cost de producció i del lloguer d'espais i la devolució de part de les entrades venudes» com a causant de la manca de pressupost per mantenir el cartell central del Festival d'Estiu. Begoña Floria ha matisat, però, que no es tracta d'una suspensió sinó d'una «reorientació cap a la potenciació de la marca cultural Tarragona».

 

Floria ha proposat una programació paral·lela sota el nom 'Tarragona viu l'estiu' que inclogui actuacions al Camp de Mart o l'Espai la Palmera i que prioritzarà espectacles locals per davant de grans noms de potència mediàtica. «L'oferta de grans noms a la ciutat queda coberta amb la programació de grans concerts de la Tarraco Arena Plaça (TAP)», ha volgut subratllar la titular de l'àrea de Cultura a l'Ajuntament.

 

També et pot interessar

Més notícies de la categoria Tarragona