L'Ajuntament de Tarragona impulsa una taula de treball amb la comunitat migrant i els Mossos

La voluntat d'establir un vincle de confiança i de lluitar contra el racisme ha estat el motiu de fons de la reunió que han mantingut els col·lectius aquest dijous
Imatge de la trobada celebrada el dijous a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. | Cedida
 

L'Ajuntament de Tarragona ha acollit aquest dimecres 17 de juny una reunió a tres bandes entre la consellera de Nova Ciutadania, Paula Varas, diverses associacions de persones migrants i els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Tarragona. El motiu ha estat la voluntat d'establir un vincle de confiança i transparència, que s'ha transformat en la creació d'una taula conjunta que es reunirà periòdicament per tractar els temes que puguin generar conflictes i confusió, amb la intenció, en última instància, de garantir la seguretat i la confiança entre totes les parts.

Casos com el de George Floyd o més propers motiven aquest punt de trobada

Ha estat la conselleria de Nova Ciutadania que ha impulsat la creació d'aquest punt de trobada, juntament amb els dos cossos policials, per fer un pas endavant en la lluita contra el racisme. És omnipresent la figura emblemàtica de l'assassinat George Floyd en accions com aquesta, que a més de provocar protestes massives amb clams antiracistes, sigui a prop o lluny també sensibilitza persones, col·lectius i autoritats. És aquest i molts altres casos més propers i actuals que han motivat l'acció, tal com assegura la regidoria.

El resultat de la reunió ha estat la creació d'una taula de treball. | Cedida

Una activitat que ja s'ha celebrat ha estat la visita a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Campclar de les diverses entitats que treballen amb persones nouvingudes. Hi han participat organitzacions com la Coordinadora Latina, Red Antiracista, Associació Senegalesa de Tarragona i membres de la coordinadora musulmana, entre altres. Hi han estat present Josep Maria Estela, el Cap de la Regió Policial de Tarragona dels Mossos d'Esquadra; Ramon Franquès, Cap de l'Àrea Bàsica Policial del Tarragonès, i diversos agents i sergents de la Guàrdia Urbana, entre altres representants.

"Bones notícies per a les famílies i els nens de Tarragona per aquest estiu" "Novetats: Els mercadets de Tarragona recuperen unes esperades parades"