ENQUESTA

VOTA: Creus que Pedro Sánchez podrà ser investit president?

L'Ajuntament manté el títol de Fill Adoptiu de la ciutat a l'arquebisbe Jaume Pujol

La CUP proposava retirar-li la distinció després de les polèmiques declaracions respecte els casos d’abusos a menors
L’Ajuntament de Tarragona manté el títol de Fill Adoptiu de la ciutat a l’arquebisbe Jaume Pujol | TarragonaDigital

 

L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, mantindrà el títol de Fill Adoptiu de la ciutat de Tarragona que ostenta des del 2011. El plenari municipal de l’Ajuntament ha tombat aquest divendres la proposta de la CUP per retirar-li aquesta distinció. En concret, la moció ha quedat rebutjada amb els setze vots del PSC, PP, Cs i Units per Avançar, mentre que el PDeCAT s’ha abstingut i ERC, la CUP i ICV-EUiA han estat els únics grups que s’han mostrat a favor. L’assumpte s’ha debatut després de les polèmiques declaracions de l’arquebisbe respecte als casos d’abusos a menors per part de mossens del territori, que va qualificar de «mals moments»-

 

 

Els cupaires han acusat Pujol de «promoure el pensament de l'Opus Dei» i la beatificació «com a màrtirs d'Espanya» de persones només del bàndol nacional que van morir durant la Guerra Civil espanyola. En la moció també se li atribueix una conducta «misògina, masclista i homòfoba».

 

El ple aprova aplicar la renda garantida

La sessió plenària de l'Ajuntament de Tarragona ha estat centrada, bàsicament, en el debat de fins a un total de 12 mocions, totes de caràcter marcadament social. La proposta d'ICV, presentada per la seva portaveu, Arga Sentís, per a la correcta aplicació de la llei de renda garantida ha tirat endavant per unanimitat.

 

Així mateix, també han comptat amb el suport majoritari del saló de plens les mocions de la CUP per garantir l'atenció a la població que pateixi pobresa energètica o l'exclusió habitacional. Sobre la dificultat per accedir als subministraments bàsics, la pobresa energètica, el batlle tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros, ha recordat l'acord entre el consistori i l'empresa municipal d'aigües (EMATSA) «per incrementar un 19% la partida per bonificar el rebut de l'aigua a persones amb precarietat econòmica».

 

Pel que fa a la proposta dels anticapitalistes «de constituir una taula per garantir el dret a l'habitatge de la ciutat», proposta inclosa en la seva moció, ha sigut molt ben rebuda pels membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Tarragona. 

 

 

 

En clau estrictament local, el plenari també ha aprovat la proposta de Ciutadans de destinar un pla d'inversions a la zona de Llevant i, de la mà dels republicans, ha arribat l'aprovació d'un paquet d'accions «de millora a Bonavista i al mercat de diumenges», així com l'increment d'efectius de la Guàrdia Urbana de Tarragona. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris