L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, visita Marta Rovira a Ginebra

Ciutadans ha entrat una pregunta a registre per saber «com s'ha pagat el viatge» | Ricomà ha fet públic, en un exercici de transparència, que el viatge «s'ha sufragat a títol individual»
Al centre de la imatge, amb camisa blanca, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, acompanyat per altres càrrecs electes d'ERC, a Ginebra, Suïssa, amb Marta Rovira, aquest dimecres, 17 de juliol. | Twitter/ @quimayats

 

Primer viatge fora de les fronteres de l'Estat de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. Ricomà, acompanyat pel segon tinent d'Alcalde, responsable de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny, s'ha desplaçat, aquest dimecres, 17 de juliol, a Ginebra, Suïssa, per mantenir una «jornada de treball» amb la secretària general dels republicans, Marta Rovira, i altres càrrecs electes d'Esquerra. El viatge del batlle tarragoní no surt recollit en l'agenda pública d'actes de l'alcalde que es pot consultar a la web de l'Ajuntament de Tarragona. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El regidor d'ERC a l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha fet pública la trobada en una piulada, a darrera hora del vespre d'aquest dimecres, 17 de juliol. Ayats ha explicat que «hem mantingut una jornada de treball Ginebra amb la Marta Rovira i els companys de Tarragona, Lleida i Barcelona». «Seguim treballant incasablement per la vostra llibertat i la de tot el país, perquè ben aviat puguem repetir aquesta trobada a casa juntament amb l'Oriol» ha reblat Ayats.

 

 

«El viatge s'ha sufragat íntegrament a títol individual»

Les primeres reaccions polítiques al viatge de Ricomà a Ginebra no s'han fet esperar . El portaveu del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, assabentat del viatge de Ricomà a Ginebra, ha declarat que «volem mostrar la nostra perplexitat perquè l'alcalde de Tarragona faci viatges institucionals d'amagatotis». «El viatge no consta ni a l'agenda de l'alcalde incomplint, d'aquesta manera, tota normativa de transparència» ha afegit Viñuales. 

 

«De moment, el senyor Ricomà no ha fet absolutament res positiu per Tarragona. L'únic canvi que notem a la ciutat és la seva voluntat de penjar una pancarta a favor dels polítics presos a la façana del consistori així com fer viatges, que ens agradaria saber qui paga, a Ginebra, i en nom de tota Tarragona, a visitar fugats de la justícia» ha reblat el líder taronja tarragoní. 

 

El grup municipal de Ciutadans ha entrat, a registre, una pregunta dirigida al batlle on manifesten que «no existeix constància del mateix com a viatge institucional» i sol·liciten «com s'ha portat a terme el pagament del mateix i les raons per les quals no consta aquest viatge a l'agenda de l'alcalde».

 

A mitja tarda d'aquest dijous, 18 de juliol, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, en un exercici de transparència, ha fet públic que «el viatge s'ha sufragat íntegrament a títol individual». Així mateix, Ricomà ha explicat que «em vaig desplaçar a una reunió de treball amb els representants dels grups municipals d'ERC als ajuntaments de les capitals catalanes, Tarragona, Barcelona, Lleida i Girona, per valorar conjuntament amb la secretària general del meu partit, Marta Rovira, la situació política després de les eleccions municipals».

 

Així mateix, des del Partit Popular, el seu portaveu a l'Ajuntament de Tarragona, José Luís Martín, ha lamentat que «el senyor Ricomà i el senyor Fortuny no es dediquin a governar i perdin el temps fent viatges a l'estranger sense comunicar-ho i que res tenen a veure amb les seves tasques de batlle i conseller, respectivament». 

 

Els líders de l'oposició, el PSC, han manifestat, mitjançant la seva portaveu, Sandra Ramos, que «aquest viatge deixa clar quines són les prioritats del govern: quadres, pancartes i viatges que res tenen a veure amb la nostra ciutat». «I només fa un mes que governen» ha reblat Ramos.