Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

FOTOS

El Mercadal torna a l'antiga amb el Mercat al Mercadal 2019

FOTOS

La Fira del Vi de la DO Tarragona 2019

Alejandro Fernández es presentarà a la presidència del PP català

El polític tarragoní fa un pas esperat des de feia mesos
Alejandro Fernández, a la seu del Partit Popular de Tarragona. | TarragonaDigital.com

 

Era un secret a veus i aquest dilluns, 8 d'octubre, s'ha confirmat. El diputat tarragoní al Parlament de Catalunya Alejandro Fernández acaba d'anunciar la seva candidatura a la presidència del Partit Popular de Catalunya (PPC) després de la dimissió, fa uns dies, de Xavier García Albiol. Fernández ho ha fet a través d'una piulada al seu compte de Twitter:

 

Alejandro Fernández vol presidir el PP català

El pas endavant d'Alejandro Fernández no sorprèn qui hagi seguit de prop la trajectòria del polític tarragoní en els darrers anys i, més especialment, qui hagi estat al cas en els darrers mesos de les informacions al voltant de qui prendria el relleu de Xavier García Albiol quan es fes efectiva una dimissió anunciada a veus des del fracàs electoral dels populars a les eleccions del passat 21 de desembre.

 

El PP es va quedar amb quatre diputats al Parlament de Catalunya: tres per Barcelona i un, assolit al temps de descompte, per Tarragona —l'escó que ocupa, precisament, Alejandro Fernández. Divendres passat, Albiol va presentar la seva renúncia a l'acta de diputat i també a la presidència del PP català. Això obre l'horitzó d'un nou congrés extraordinari i Fernández ha estat el primer en postular-se.

 

Alejandro Fernández, de l'Ajuntament de Tarragona al Parlament de Catalunya

La trajectòria política d'Alejandro Fernández ha anat, fins ara, 'in crescendo'. Nascut el 1976 i veí del barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau, amb 27 anys va obtenir per primera vegada l'acta de regidor a l'Ajuntament de Tarragona. Era el 2003.

 

Quatre anys més tard va tornar a obtenir l'acta de regidor i el 2011, com a cap de llista, va arrasar a les eleccions municipals amb set regidors i va estar a punt d'obtenir l'alcaldia per la via d'un pacte amb la CiU comandada per Victòria Forns que només va truncar l'oposició de la direcció nacionalista a Barcelona. També va ser diputat al Congrés. L'any 2015, en va obtenir quatre, de regidors, però al febrer de 2016, Fernández entrava al govern de Ballesteros en un pacte tripartit al qual se sumava l'edil d'Units per Avançar Josep Maria Prats.

 

El mateix mes de novembre, Alejandro Fernández deixava l'acta de conseller de l'Ajuntament de Tarragona per centrar-se en el seu paper de portaveu del PP català al Parlament de Catalunya, càrrec que manté ara, en la nova legislatura després de l'aplicació de l'article 155. Ara, vol les regnes del partit.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos en Instagram

Comentaris