Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Àlex Carmona, l'estudiant tarragoní 'extraordinari' que vol dissenyar coets espacials

Està estudiant Enginyeria Aeroespacial a la Universitat Politècnica de Catalunya i el seu objectiu és arribar a dissenyar coets i satèl·lits
L'Àlex Carmona ha estat distingit amb el Premi Extraordinari de Batxillerat. | TarragonaDigital

 

Àlex Carmona (Tarragona, 16 de desembre del 2000) és un dels 44 alumnes catalans que ha estat distingit amb el Premi Extraordinari de Batxillerat. Carmona, que ha estudiat «tota la vida» al Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona, està cursant el primer curs d'Enginyeria Aeroespacial a la Universitat Politècnica de Catalunya. Un grau que té un cost anual de 2.500 euros, però que Carmona no ha hagut d'abonar gràcies al premi aconseguit, que atorga la Generalitat de Catalunya. 

 

Els Premis Extraordinaris de Batxillerat els va atorgar el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, el passat 18 d'octubre. Els 44 premiats van aconseguir, en el curs acadèmic 2017-2018, les millors qualificacions de Catalunya. A partir d'un examen celebrat dies després de la Selectivitat, els estudiants van revalidar les seves capacitats. Només s'hi podien presentar aquells alumnes amb una nota mitjana de batxillerat superior al 8,75

 

«No m'esperava aquesta distinció»

Carmona va presentar-se a l'examen dues setmanes després d'haver obtingut un 12,822 a les proves de Selectivitat. La cita era a l'Institut Antoni Martí i Franquès de la ciutat, on va trobar-se amb una cinquantena d'estudiants més. Ell va ser l'únic seleccionat d'entre els estudiants tarragonins. «No m'esperava la distinció, va ser una alegria molt gran», explicava a TarragonaDigital. 

 

Gràcies a haver estat escollit, Carmona no ha hagut d'abonar els 2.500 euros que costa el primer curs d'Enginyeria Aeroespacial. Ara, viu a Terrassa, on estudia a la Universitat Politècnica de Catalunya.

 

La seva vocació, dissenyar coets espacials

De petits, molts han somiat alguna vegada arribar a ser astronautes o construir coets espacials. El cas de Carmona, però, és diferent. Quan cursava l'ESO, ja llegia revistes científiques, articles o vídeos de YouTube on parlaven de física i l'espai. «Ho tinc molt clar des de fa anys», assegurava. Ara, ha arribat a complir la primera part del seu somni: estudiar Enginyeria Aeroespacial. 

 

La vocació de Carmona per l'àmbit espacial es demostra des de fa anys. El Treball de Recerca, una de les matèries més rellevants de segon de batxillerat, n'és un exemple. Va dissenyar un coet espacial que va ser premiat i, ara, somia a convertir això en la seva professió.

 

El camí per arribar fins a la Universitat Politècnica no ha estat fàcil. «A segon de batxillerat vaig estudiar molt més que altres anys, perquè necessitava com a mínim un 12,39 per poder accedir al grau que volia», explicava Carmona. Tot i això, reconeixia que «podria haver estudiat més» perquè «sempre m'hi posava quan tenia l'examen molt a prop».

 

«Suposo que la meva vida estarà lluny de Tarragona»

Carmona és tarragoní de mena, però amb els 17 anys encara per complir ja està estudiant fora de la ciutat. I el camí que vol seguir tampoc el situa a les òrbites de l'antiga Tarraco. «Suposo que la meva vida estarà lluny de Tarragona», reconeixia. Ara per ara, ve a la ciutat els caps de setmana, però per davant encara li falten quatre anys de grau i dos més de màster, també fora. 

 

Dos mesos després d'haver començat la universitat, Carmona assegurava que «és molt difícil», però encara no ha suspès cap examen. Això sí, els professors ja els van avisar el primer dia: «Quan vam fer la jornada d’acollida, ja ens van dir els professors que, si bé tots els que som aquí no saben el que és suspendre, aquest any ho coneixerem». Carmona, però, ha demostrat capacitats suficients com per superar la carrera dels seus somnis amb relativa facilitat. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris