AQUESTA NIT

🚒 Ensurt a la Platja de Calafell per una fuita en una bombona de gas butà

Antoni Miquel, el pare de la nena Maricel, a judici per segrest

La justícia l'acusa de «desobediència, obstrucció a la justícia i sostracció internacional de menors» | El judici s'ha suspès i aplaçat fins al 12 de Desembre
Imatge d'arxiu d'Antoni Miquel, pare de la menor tarragonina Maricel. | Cedida

 

Nou capítol en el cas de la menor tarragonina Maricel. 18 mesos després que la menor hagués de tornar amb la seva mare a Txèquia, i acompanyada fins a l'aeroport pels Mossos d'Esquadra, el seu progenitor, Antoni Miquel viurà aquest matí de dimecres, 24 de juliol, un nou capítol d'una separació molt complicada que ha generat molts moments de tensió entre els pares, el tarragoní Antoni Miquel, i la progenitora, una ciutadana txeca. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El pare de la nena, Antoni Miquel, serà jutjat aquest matí de dimecres, 24 de juliol, per «desobediència, obstrucció a la justícia i sostracció internacional de menors». Miquel pot ser condemnat a «dos anys i sis mesos de presó». En declaracions a TarragonaDigital, Antoni Miquel ha explicat que «van sentenciar que tornés la nena a la seva mare a Txèquia i no ho vaig fer, emparant-me en la legalitat vaig decidir que es quedés amb mi».

 

El progenitor de la menor ha mostrat la seva sorpresa per l'acusació de «sostracció internacional de menors» perquè, segons Miquel, «Maricel va estar empadronada i escolaritzada a Tarragona quan va estar amb mi». Per Antoni Miquel, «és una vergonya que a un pare que protegeix la seva filla, li demanin dos anys i sis mesos de presó».

 

Finalment, el judici s'ha suspès i aplaçat fins al 12 de Desembre. Antoni Miquel ha assegurat que «aprofitaré per millorar la meva defensa. No signaré cap pacte que impliqui acceptar les acusacions. Lluitaré per la lliure absolució».

 

«Un conflicte que ve de lluny»

Miquel s'ha multiplicat en els darrers anys als mitjans de comunicació per donar a conèixer la seva situació. Una situació, «un conflicte», que «ve de lluny» segons les seves paraules. «L'any 2013 vivia a Txèquia i allí es va sentenciar la custòdia compartida. Quan la Maricel va venir a Tarragona, em va dir que no volia tornar amb la seva mare» ha recordat Antoni Miquel.

 

Miquel ha declarat que «és obvi que on està segrestada és a Txèquia. La seva progenitora impedeix comunicar-se amb mi i no té cap possibilitat de viatjar a Tarragona per visitar la seva família i els seus amics».

 

Antoni Miquel ha deixat clar que «tinc la consciència molt tranquil·la. Sempre vaig dir que no faria servir la força contra la meva pròpia filla per portar-la a Txèquia». Maricel va ser retornada amb la seva mare a Txèquia el mes de gener de l'any passat i des d'aleshores, fa 18 mesos, no ha pogut parlar amb son pare, segons la versió d'Antoni Miquel.