Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El futur aparcament dissuasiu municipal a tocar del Parc Central, en situació de deixadesa

El futur aparcament dissuasori municipal encara no s'ha construït
Entrada de Tarragona per l'Avinguda Roma, a l'esquerra de la imatge el futur aparcament. | TarragonaDigital.com

 

El terreny, de titularitat estatal, a tocar del pont de l’avinguda Roma, a l’entrada de Tarragona per l’antiga carretera de Salou, ha estat objecte de debat en els darrers mesos. Des de l'equip de govern es va anunciar a finals de l'any passat la intenció de posar en marxa un aparcament dissuasiu en aquell terreny que pogués donar servei a 300 vehicles.

 

Atès que es tracta d’un terreny propietat de l’Estat, per ser més precisos de la Unitat de Carreteres del Ministeri de Foment a la Demarcació de Tarragona, es va indicar que s’havien iniciat converses per dur a terme la corresponent resolució que permetés a l’ajuntament actuar en aquella zona.

Aparcament dirigit als treballadors del Parc Central

La voluntat d'aquest aparcament dissuasiu era donar servei, entre altres, als treballadors del Parc Central. Tenint en compte que el centre comercial és un dels grans dinamitzadors de la zona va sorprendre quan fa poc menys d'un mes es feia públic que la Unitat de Carreteres encara no havia rebut cap petició formal per part de l'ajuntament per començar el procediment administratiu corresponent per dur a terme l'aparcament.  

 

S'ha traslladat la petició corresponent d'informació tant a l'ajuntament com a Carreteres per veure si hi ha novetats al respecte i TarragonaDigital encara no ha rebut resposta.

 

Campament sensesostre?

Malauradament les setmanes passen molt més ràpides que les maquinàries administratives i en data de dimarts, 10 de juliol de 2018, el terreny destinat a ser un futur aparcament dissuasiu presenta un aspecte deixat, amb tot tipus de brutícia per arreu de la zona.


Cal mencionar, a banda, la constatació que també hi ha una persona sensesostre en el que fa l’efecte que és un campament. Sobta que la zona de Parc Central, Vidal i Barraquer, Avinguda Roma es transformi en una zona de rodamons als quals no se’ls ofereix cap tipus de solució des dels diferents departaments socials de les distintes administracions presents a la ciutat.

 

Encara no fa una setmana que, tot just a uns centenars de metres, al Passeig de la Independència, moria en plena indigència un ciutadà romanès de 46 anys. Se sumava així a una llista que, des de principi d'any, ja puja a tres víctimes mortals, tres víctimes mortals entre els oblidats, els sensesostre.

 

Zona d'acampada de persones sensesostre a tocar del futur aparcament dissuasiu. | TarragonaDigital.com

 

Problema sense solució?

Les històries de Carolina, morta al febrer d'enguany; Òscar, traspassat a l'abril; i finalment A.B, lluitador romanès de 46 anys que va ser trobat difunt fa una setmana demostren que a Tarragona hi ha una situació que de tant en tant apareix als mitjans però que si hom s'atura a mirar amb deteniment, deixa patent que a Tarragona hi ha un problema no resolt que es veu augmentat.

 

És el cas d'aquesta notícia, si s'hi afegeix la descoordinació administrativa i, com en el cas que ens ocupa, un terreny que havia de tenir ús públic acaba soterrat per un munt de titulars d'anuncis que no sempre acaben fent-se realitat. La descoordinació política i la manca d'actuacions de caràcter social donen peu al fet que una notícia que comença parlant de mobilitat acabi parlant dels sensesostre.

 

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris