Imatge del bloc Sant Mateu al barri de Sant Pere i Sant Pau, a Tarragona

La mesquita de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, més a prop de ser una realitat

El plenari de l'Ajuntament votarà la resolució definitiva en la sessió del pròxim dimarts

La mesquita que ha d'anar ubicada als baixos del bloc Sant Mateu, al barri tarragoní de  Sant Pere i Sant Pau, està a un pas més a prop de ser una realitat, tot i l'oposició dels veïns i de part de les formacions polítiques amb representació a l'Ajuntament de Tarragona. Aquest dilluns, 21 de setembre, en el marc de la comissió informativa de Territori, s'ha  votat, i aprovat, l'expedient tècnic de la mesquita. A favor de la mesquita s'han manifestat els grups d'ERC, En Comú Podem, CUP i Ciutadans. S'han abstingut Junts per Tarragona i el PSC mentre que el Partit Popular de Tarragona, els únics que van presentar al·legacions al projecte, han votat en contra. 

El conseller de Territori, Xavier Puig, ha declarat el següent: «Els tècnics municipals han estudiat i resolt totes les al·legacions presentades. Algunes d'elles han obligat a justificar millor la proposta als seus  promotors, cosa que han fet. Es tracta d'una activitat privada que compleix amb la  normativa urbanística que va promoure i aprovar l'ajuntament l'any 2016: demanem responsabilitat». Puig ha afegit que «la llibertat religiosa  és un dret fonamental. Tarragona és una ciutat plural on hem de conviure persones de totes les confessions i creences».

L'expedient, previsiblement, es votarà a la  sessió plenària del consell tarragoní del pròxim dimarts, 29 de setembre. Tradicionalment, els consells plenaris tarragonins de setembre se celebren un cop passades les festes de Santa Tecla.

Didac Nadal: «La nostra abstenció obeeix a què l'equip de govern ens traslladi si han mantingut converses amb el veïnat»

Tan Junts com els socialistes s'han abstingut en aquest penúltim tràmit però no tanquen la porta a canviar el sentit del seu vot de cara al pròxim plenari. El portaveu de Junts, el seu líder a Tarragona, Didac Nadal, ha explicat que «l'expedient administratiu en l'àmbit tècnic ha conclòs. La nostra  abstenció obeeix a què l'equip de govern ens traslladi si ha mantingut converses permanents amb el  veïnat  i els diferents agents del barri, així com motivar de manera més àmplia i precisa la impossibilitat de poder  implantar el  centre de forma aïllada, tal com exigeix el POUM per a qualsevol centre de culte, sigui de la religió que sigui». 

«Restem a l'espera d'aquesta informació per prendre una decisió al plenari» ha reblat Nadal. Pel que fa als socialistes, la seva portaveu, Sandra Ramos, ha apuntat que «la nostra abstenció respon a un motiu concret: volem saber si l'Ajuntament ha fet els  deures amb els veïns o no, si els hi ha explicat per què ha d'anar allí i si els hi ha resolt els dubtes que tinguin. En situacions com aquesta, el consistori té un servei de mediació, puix que el faci servir». «Ara bé», ha afegit Ramos, «si a l'hora de  votar aquest expedient  al plenari, està tot en regla, no podem votar en contra».

El líder de  Ciutadans a la plaça de la Font, Rubén Viñuales, ha volgut remarcar que «votar en contra d'un expedient administratiu on tots els  informes  són  favorables i, a més, hi ha una modificació del POUM feta pel PSC que permet aquesta situació, no té justificació. Ara bé, i això ja ho vam demanar en el darrer mandat, nosaltres volem que els centres de culte  surtin dels  nuclis urbans perquè així es puguin evitar problemes de convivència. Si es vol prohibir, s'ha de modificar la norma però sent legal, ara per ara, no es pot prohibir».