Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'Ajuntament de Tarragona aprova apujar fins al màxim permès el sou dels funcionaris

El nou regidor de la CUP de Tarragona, Jaume López, ha pres possessió de l'acta durant el plenari extraordinari d'aquest divendres, 10 de novembre
Imatge d'arxiu del ple de l'Ajuntament de Tarragona | Caralp Mariné

 

Plenari extraordinari de l’Ajuntament de Tarragona aquest matí de divendres, 9 de novembre. La sessió ha servit per aprovar l'augment de sou dels funcionaris municipals un 0,3%, una xifra que se suma a l’increment de l’1,75% aprovat en el ple del mes d’octubre. D’aquesta manera, la pujada salarial d’enguany arriba al màxim legal.

 

Els 108.000 euros d’increment aprovats aquest divendres s’abonaran com a productivitat i sortiran de partides d’estalvi del capítol de personal. Durant un ple extraordinari, l’oposició ha criticat que el govern municipal volgués treure els diners del fons del pla de pensions dels treballadors municipals. El regidor d’Hisenda, Pau Pérez, ha tret ferro a aquesta possibilitat perquè “legalment és impossible pagar el pla de pensions aquest any per la llei de pressupostos de l’Estat”.

 

Jaume López, nou regidor de la CUP

D'altra banda, el plenari extraordinari del mes de novembre també s'ha aprofitat perquè Jaume López, substitut de Jordi Martí com a regidor del grup municipal de la CUP, prengués possessió de la seva acta de conseller tarragoní. López, en una breu intervenció, ha acceptat «les lleis vigents per imperatiu legal» i ha aprofitat per manifestar el seu compromís de «treballar pel benestar, la igualtat i la defensa dels drets socials i polítics de la gent de Tarragona».

 

López ja s'havia estrenat davant els mitjans aquesta mateixa setmana en una roda de premsa amb la seva portaveu, Laia Estrada, en la qual reclamaven «pressupostos participatius per districtes» La formació anticapitalista considera que la seva proposta és «clau per conscienciar Tarragona que cal participar en la gestió d'uns diners que són de tots els veïns i veïnes». També creuen des de la CUP que els pressupostos participatius ajuden «a fer teixit de barris». 

 

Els cupaires tarragonins tenen present que «Tarragona és l'única capital de comarca catalana que no té pressupostos participatius». 

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris