NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Un article d''Ok Diario' carrega contra Dames i Vells de Tarragona

S'hi explica que Dames i Vells és «un espectacle pagat amb diners públics» que es va recuperar «en l'època Pujol»

 

El digital 'OKDiario', que dirigeix el periodista Eduardo Inda, ha publicat aquest dimarts, 25 de setembre, una notícia relativa a la interpretació d'enguany del Ball de Dames i Vells de Tarragona en motiu de Santa Tecla. Tal com vam explicar aquest cap de setmana a TarragonaDigital, un any més Dames i Vells van tornar a causar sensació —i moltes rialles— amb el seu espectacle basat en la crítica dura contra l'actualitat tarragonina, catalana i estatal; amb ironia, molt d'humor i escatologia com a ingredients bàsics, com és habitual en les seves interpretacions anuals.

 

El Ball de Dames i Vells de Tarragona, una «obra de teatre pagada amb diner públic i recuperada en època Pujol»

Però el digital 'OKDiario' ha destacat que, durant aquesta interpretació, es van sentir crits de «puta Guàrdia Civil», es van cremar «fotos del Rei» i es van fer «burles a la Policia Nacional i a Ciudadanos, als quals es va relacionar amb les tortures i el consum de drogues». Tot plegat, en aquest «espectacle de teatre pagat amb diner públic», tal com defineixen el Ball de Dames i Vells tot just començar el text. El Ball va ser recuperat el 1981, i 'OKDiario' remarca que això era «en l'època de Pujol» —no diu res, en canvi, sobre la primera referència escrita del Ball a Tarragona, el 1514.

 

L'article considera que la representació d'aquest 2018 de Dames i Vells va dedicar «gran part dels seus 35 minuts a la mofa de l'Institut Armat» i destaca l'aparició d'un «actor vestit de Guàrdia Civil» —el 'Blasques', que apareix al Ball des de 1988. El digital afirma que, tot i ser concebut com «una crítica contra el poder», «curiosament mai [critiquen] els partits independentistes que manen a Catalunya des de fa quaranta anys». Només cal repassar les representacions del Ball de Dames i Vells —la d'enguany i les anteriors— per comprovar l'encert o no d'aquesta informació, que també explica com el públic aplaudia i reia mentre es cremava un retrat de Felip VI.

 

La mateixa notícia presenta comentaris de lectors que carreguen contra el Ball de Dames i Vells i aprofiten també per criticar l'independentisme català. Un cop publicat l'article, diversos tarragonins l'han compartit a la xarxa indignats per l'enfocament que es dona a aquesta representació satírica.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris