Els articles de TarragonaDigital arriben a la universitat

Miquel Bonet, el cap d'opinió de TarragonaDigital.com imparteix la conferència 'Articles literaris en el periodisme digital' davant els alumnes de la Facultat de Lletres de la URV
El Campus de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili | RQP Arquitectura

 

En el marc d'una sèrie de conferències de col·laboradors externs de la Universitat Rovira i Virgili, el Departament de Filologies Romàniques va convidar ahir Miquel Bonet a impartir una classe sobre 'Articles literaris en el periodisme digital'. El responsable de l'Opinió de TarragonaDigital i coordinador de la secció Signatures del nostre mitjà va esbossar l'esperit, les directrius i les tècniques més adequades per escriure sobre literatura i cultura en els diaris digitals.

Davant d'una trentena d'alumnes del Campus Catalunya de la URV, provinents de les filologies hispànica, catalana o anglesa, Bonet va traçar un marc teòric on va destacar els punts de confluència entre la informació periodística, els articles d'opinió, la cultura en el periodisme i la creació literària i la manera com tot pot convergir en el nou espai digital.

També va traçar una panoràmica sobre l'articulació cultural de Tarragona i la seva regió. Així com l'aposta del TarragonaDigital pel talent local i la configuració i valorització d'una identitat cultural tarragonina. Tot animant els alumnes a aprofundir en els temes i mitologia pròpia del Camp, remarcant les sortida professional que pot suposar la divulgació digital i periodística pels estudiants de literatura.

En una segona part de la classe, més pràctica, Miquel Bonet va desenvolupar una sèrie de tècniques, habilitats bàsiques i eines metodològiques útils per a l'escriptura d'articles en mitjans digitals, amb especial atenció al posicionament web i a la difusió dels continguts culturals a través de les xarxes socials.

En els tres anys d'existència de la secció Signatures, els col·laboradors de TarragonaDigital han resseguit gran part de l'imaginari col·lectiu tarragoní, la manera de ser i els creadors que ha donat la regió, de Gaudí als Ferraté, passant per Guinjoan, així com els artistes que han dut a terme la seva obra vinculada amb Tarragona.

"Novetats al PSC de Tarragona de cara a les eleccions generals del 28 d'abril" "MIREU!: La gala de presentació del Rei Carnestoltes i la Concubina de TGN"