NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Arxiven la denúncia per la pancarta 'Police go home' a Tarragona

Va penjar una pancarta on es llegia «Police go home» i el Cos Nacional de Policia va presentar-la per considerar-la un delicte d'incitació a l'odi
La pancarta amb la inscripció «Police go home», penjada al balcó. | Twitter Olga Ricomà

 

El jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona ha dictat el sobreseïment de la denúncia realitzada pel Cos Nacional de Policia (CNP) contra una veïna de Tarragona. En aquest sentit, la jove va penjar una pancarta al balcó de casa seva on estava escrita la frase «Police go home» i en va fer ressò per les xarxes socials. El CNP, després d'aquests fets, ho va considerar un delicte d'incitació a l'odi i, posteriorment, va presentar la denúncia contra la noia.

 

Arxivada la denúncia contra Olga Ricomà

La veïna de Tarragona denunciada per posar la pancarta al balcó de casa seva és Olga Ricomà, filla del portaveu del grup municipal d'ERC de l'Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà. Així doncs, la noia va penjar la pancarta amb el lema «Police go Home» i, posteriorment, la va difondre per les xarxes socials. En aquest sentit, el Cos Nacional de Policia, ho va considerar un delicte d'incitació a l'odi i ho va denunciar.

 

Aquests fets van passar a l'octubre, quan Olga Ricomà va penjar la pancarta al seu pis de l'avinguda Roma de Tarragona. Durant el mes d'abril, concretament el dia 11, va declarar davant del jutge i, un cop finalitzada la declaració, va manifestar els motius pels quals va penjar aquest escrit al seu balcó. «Estava molt trista pels fets de l'1-O, indignada pel que estava passant i era una manera pacífica de respondre a la violència policial», explicava la jove tarragonina. 

 

El seu advocat va demanar el sobreseïment de la causa en considerar que els fets denunciats s'emparaven en la llibertat d'expressió i de crítica. Així doncs, la jove tarragonina ha assegurat a ACN, que sabia «que acabaria així» perquè la denúncia «no tenia ni cap ni peus».

 

Així doncs, mesos després d'aquest judici, Olga Ricomà ha vist com s'ha arxivat la denúncia per penjar la pancarta. Segons l'acte de sobreseïment, surt explicat que «no queda degudament justificada la perpetració del delicte que hagi donat motiu a la formació de la causa»

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris