Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

URGENT

Un ciclista, ferit greu després d'accidentar-se a Roda de Berà

Comencen a edificar l'ascensor que canviarà la vida a dotze veïns de Tarragona

Ubicat al carrer Goya, es tracta del primer elevador privat en via pública que hi haurà a la ciutat i beneficiarà les persones del bloc que pateixen algun grau de discapacitat
L'ascensor estarà ubicat al carrer Goya de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Dotze veïns de Tarragona veuran com els canvia la vida gràcies a la construcció d'un ascensor. Estarà ubicat al carrer Goya i serà el primer elevador privat que es construeix en via pública a la ciutat. Sis de les persones que viuen al bloc en qüestió tenen algun grau de discapacitat, per això, deixar de pujar les escales per arribar a casa seva serà un autèntic privilegi. Els operaris han començat a treballar-hi aquest dimarts i la previsió és que les obres durin aproximadament sis mesos.

 

Ja fa dos anys que els veïns del número 12 del carrer Goya lluiten per aconseguir aquest ascensor. Han estat 24 mesos de tràmits, permisos i burocràcia on les administracions hi han tingut molt a veure. El bloc on viuen es va construir l'any 1962 i és totalment impossible fer-hi un forat a dins per construir l'ascensor. L'única sortida viable era fer-lo a l'exterior de l'edifici.  

 

Un ascensor necessari per a sis veïns amb algun grau de discapacitat

«Estic molt feliç. Ja feia 24 mesos que esperàvem això». Són les paraules del Pere Camarasa, un dels sis veïns del bloc del carrer Goya que pateix algun grau de discapacitat. Pujar les escales per arribar a casa seva és, per ell, tot un esforç. Per aquest motiu, no és exagerat dir que tant a Camarasa com la resta l'ascensor els canviarà la vida. 

 

Al bloc hi viuen dotze famílies i moltes són gent gran. L'ascensor era una inversió més que necessària, tant per les persones amb dificultats per moure's com per la resta. L'administrador de finques, Pep Manresa, celebrava també l'inici de les obres. «Molts dels veïns no podien pujar les escales. L'ascensor era fonamental», apuntava. 

 

El primer ascensor privat en la via pública de Tarragona

L'ascensor que serà una realitat en sis mesos és el primer ascensor privat que es construeix en via pública a Tarragona. De fet, l'Ajuntament ha hagut de modificar el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per construir-lo. L'elevador eliminarà dues places de zona verda i modificarà l'estètica del carrer.

 

La construcció serà de formigó i resultarà semblant als ascensors que es poden trobar, per exemple, a la nova passarel·la que uneix el Miracle i la Baixada del Toro. Per tal de comunicar l'ascensor amb el bloc de pisos, es construiran dues passarel·les, per tant, caldrà foradar la façana per fer-les entrar.

 

Una obra que podria repetir-se en els propers anys

La construcció d'un ascensor en via pública és una obra permesa per la Generalitat de Catalunya i per l'Ajuntament de Tarragona. La zona on es construirà aquest primer elevador, el carrer Goya, compta amb nombrosos blocs que es van edificar a la dècada dels seixanta. La gran majoria no tenen ascensor i estan habitats per gent gran

 

Els blocs no compten amb espai suficient per incloure-hi un ascensor, per això, la solució de construir-lo a fora es podria repetir en altres edificis. «Potser creem escola», deia l'administrador de finques. El cert és que, a partir d'ara, ja és possible demanar-ho. Tot i això, seran el consistori i la Generalitat els qui tindran l'última paraula. 

 

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris