La Xarxa Santa Tecla impulsa l'Associació Amics d'Estela per «la integració de les persones amb discapacitat»

Joan Aregio, director adjunt de la Xarxa, presidirà l'associació | L'entitat cerca donacions econòmiques pel «desenvolupament personal, social i professional de les persones amb discapacitat intel·lectual»
A la imatge, usuaris dels serveis de la Fundació Estela, amb el president de l'Associació Amics d'Estela, Joan Aregio, a l'esquerra, i vocals de la nova entitat, com Jordi Vinyoles i Elvira Ferrando. Al centre de la fotografia, Joan Adserà. | TarragonaDigital

 

Aquest matí de dilluns, 18 de novembre, ha nascut una nova entitat solidària a la ciutat de Tarragona: l'Associació Amics d'Estela. Es tracta d'una agrupació sorgida de la Fundació Estela, encarregada de donar serveis a persones amb discapacitats sensorials i cognitives. Estela, amb 40 anys d'història a Tarragona, està inclosa dins la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La voluntat d'aquesta nova entitat, que presidirà el director adjunt de la Xarxa Santa Tecla, Joan Aregio, és impulsar la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant l'aportació econòmica, «altruistes», com les ha definit la vocal de la nova entitat, Elvira Ferrando. Entre altres, tenen com objectiu les següents accions: «desenvolupar serveis i tecnologies que donin resposta a les noves necessitats de les persones amb discapacitat i els seus familiars i cuidadors; realitzar activitats de lleure per millorar la seva integració social; i realitzar tallers ocupacionals per a la inserció laboral». 

 

Una entitat «tarragonina» i «amb 207 usuaris»

El doctor Joan Maria Adserà, director i gerent de Santa Tecla, ha posat l'accent en el tarragonisme de l'entitat, recordant, també, «a la família Vendrell. El pare va ser un dels impulsors de la Fundació Estela i hi tenia la seva filla. També han sigut presidents de l'entitat gent com Albert Vallvé o l'antic rector de la Universitat Rovira i Virgili, i actual secretari d'Universitats del govern de la Generalitat, Francesc Xavier Grau». 

 

Adserà ha recordat els inicis d'Estela, «d'ençà que van començar en un pis a la ciutat, fins que van poder adquirir uns terrenys i fer les actuals instal·lacions» i ha afirmat que «Estela era per tenir els recursos que aquestes persones, amb discapacitat intel·lectual, necessitaven. La Fundació és un projecte que sense les persones no cal». 

 

L'antiga consellera de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando, ha insistit en la idea del tarragonisme de l'Associació d'Amics d'Estela remarcant que «la junta directiva és de gent tarragonina». Ferrando també ha recordat que «aquesta nova entitat vol crear un espai per donar visibilitat a l'activitat de la Fundació Estela». Estela té, en l'actualitat, «207 usuaris».

"🎮 TGN acull un concurs de creació d'apps i videojocs" "🎶PORT DE TGN: Els guanyadors de la segona edició dels premis PortAutors"