NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Pedro Sánchez no ha pagat l'augment de sou, previst als PGE, als funcionaris de l'Estat a Tarragona

Funcionaris i treballadors de la Subdelegació esperen cobrar l'augment «a la nòmina de setembre» però reconeixen que «ningú ens ha dit res de quan cobrarem»
Pedro Sánchez, a La Moncloa | CatalunyaDiari.cat

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va accedir a la Moncloa mitjançant l'aprovació d'una moció de censura contra l'aleshores president, el popular Mariano Rajoy. La composició del Congrés del Diputat feia necessària la suma de moltes forces polítiques per permetre tirar endavant la moció. Els vots dels partits independentistes catalans i dels nacionalistes bascos, el PNB, eren claus. El PNB va aprovar, en primer terme, els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) elaborats pel Govern a qui donava suport el grup parlamentari popular i, 7 dies després, votava a favor de la moció de censura. Sánchez, per aconseguir el vot favorable dels nacionalistes bascos, va anunciar, el dia 1 de juny, que es comprometia a «respectar els pressupostos del PP».

 

Passats els 100 dies de gràcia que s'atorga a tot nou govern, i 63 des de l'entrada en vigor dels PGE l'endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial de l'Estat, el president socialista del govern espanyol no ha respectat els pressupostos del PP, almenys pel que fa al compromís d'incrementar el salari dels funcionaris públics un 1,75% aquest mateix any, així ho han confirmat a TarragonaDigital diferents fonts consultades a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona.

 

«Esperem cobrar al setembre»

Comunicació oficial, per part del ministeri de Política Territorial i Funció Pública, del qual depenen les delegacions i subdelegacions del govern, sobre quan cobraran l'increment d'enguany, encara no n'han rebut cap. «Ens imaginem que serà durant aquest mes de setembre, però ningú ens n'ha dit res» coincideixen totes les fonts consultades per TarragonaDigital.  L'increment es preveu que el cobrin mitjançant una «nòmina d'incidències», és a dir, una nòmina a banda de l'ordinària de cada mes. L'Estat té a la província de Tarragona, entre funcionaris, laborals, membres de les forces i cossos de seguretat, i treballadors de les empreses públiques, més de 1.000 empleats.

 

No obstant aquesta situació, s'ha de remarcar que la província de Tarragona sí que ha vist una de les grans promeses incloses en els PGE 2018, la partida pressupostària per fer-se càrrec de les bonificacions als vehicles pesants obligats a circular per l'autopista del mediterrani, ja ha vist la llum. Des d'aquest passat diumenge, 2 de setembre, els camions ja no circulen ni per l'N-340 ni per l'N-240.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris