Els veïns de Sant Pere i Sant Pau insten l'Ajuntament de Tarragona a posar fi a les mancances del barri

L'entitat veïnal ha elaborat un document que recull les necessitats del barri cooperativista en l'àmbit de l'espai públic que presentarà al govern municipal

 

Esteve Torres i el president de l'AVV La Unió, Gabriel Muniesa, han presentat les demandes veïnals de SPiSP. | Antonio Ramos

 

L'Associació de Veïns La Unió de Sant Pere i Sant Pau aixeca la veu per denunciar que «en els darrers deu anys l'Ajuntament de Tarragona no ha fet res al barri». Així de contundent s'ha mostrat el president de l'entitat veïnal, Gabriel Muniesa, durant la roda de premsa convocada aquest dimecres a la tarda al barri cooperativista.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Muniesa ha assegurat que «cada any, els veïns de SPiSP aportem quatre milions d'euros en IBI i impost de circulació, que en deu anys són 40 milions d'euros i l'Ajuntament no s'ha gastat res aquí. Nosaltres també som tarragonins». El president de l'AVV La Unió ha assegurat que «això ve de lluny i no podem culpar als que governen fa sis mesos, però sí que els critico perquè no ens han contactat ni per presentar-se».

 

L'entitat veïnal ha recollit els diversos temes pendents en un document que esperen poder presentar al govern municipal i demanen que es desplegui un pla d'actuació durant aquest mandat. En aquest sentit, Esteve Torres, un dels membres de la junta, ha explicat que «hem recollit les inquietuds i necessitats del barri i les hem organitzat en cinc eixos: esport, espais per animals, seguretat vial, accessibilitat i manteniment».

 

Més pistes esportives i més espais per animals

Sobre esport, Esteve Torres ha assenyalat que «hi ha una manca enorme d'espais per practicar esports de grup, ja que al barri només tenim una cistella. Necessitem zones perquè el jovent puguis gaudir de l'esport». Per tal de pal·liar aquestes mancances, proposen la creació d'una pista esportiva de 50x35 metres amb una pista de futbol sala i dues de bàsquet superposades, als afores de la zona nord. Així mateix, també demanden la creació de pistes multi esportives per a infants, en dues de les places del barri.

 

Imatge del pipican de Sant Pere i Sant Pau, darrere el Bloc Sant Mateu. | Google Maps

 

En l'àmbit dels espais dels animals, des de l'AVV La Unió denuncia que els dos pipicans existents, un a Violant d'Hongria i un altre a tocar dels habitatges de la Guàrdia Civil, són insuficients per absorbir la quantitat de veïns que tenen animals de companyia. Esteve Torres ha comentat que «necessitem més zones tancades, que proposem estiguin als perímetres del barri, on els amos puguin passejar els seus animals». 

 

Preocupen els atropellaments

Els dos atropellaments recents a escolars que creuaven un pas de vianants preocupen molt els veïns del barri. En aquest sentit, Torres ha assegurat que «com a pare, aquests dos incidents m'afecten, i no sé a què espera l'Ajuntament per actuar». Per tal de posar solució, des de l'AVV La Unió demanen «la instal·lació de plataformes elevades o esquenes d'ase a les entrades i sortides dels centres escolars i als carrers i avingudes més llargs del barri».

 

Imatge de l'atropellament ocurregut fa uns dies a Sant Pere i Sant Pau. | FACEBOOK

 

Les barreres arquitectòniques són un dels cavalls de batalla a Sant Pere i Sant Pau. L'entitat veïnal denuncia l'existència de passos de vianants sense rebaixar, voreres estretes i punts de llum que entorpeixen el pas de cotxets o cadires de rodes». Esteve Torres demana a l'Ajuntament «un barri 100% accessible, sense barreres arquitectòniques».

 

Des de l'AVV La Unió asseguren que «estem abandonats perquè l'Ajuntament no ha fet els deures». Entre les demandes que fan hi ha la millora del paviment dels carrers, la pintura dels passos de vianants o el manteniment de les places. Una d'elles, la de la 5a Promoció, fa anys que està en litigi. En el seu dia l'Ajuntament va anunciar la seva remodelació, però finalment no va tirar endavant. Torres ha afirmat que «si es va solucionar la problemàtica a Torres Jordi a la plaça Primer de Maig, no entenem per què a SPiSP, no».

 

L'AVV La Unió vol que s'eliminin les barreres arquitectòniques del barri. | Google Maps

 

Altres aspectes que demanen millorar és la seguretat, la neteja o el personal del punt de lectura, tot i que no es recullen en el document que han preparat en aquesta primera acció per demanar una rentada de cara als espais públics del barri.