ÚLTIMA HORA

Tsunami Democràtic dona per assolides les tres jornades de protesta que havia convocat

EN DIRECTE

Els Mossos carreguen contra els manifestants que tallen l'AP-7 a Girona

La Baixada del Pajaritu protagonitza el matí del Dissabte de Carnaval a Tarragona

La baixada de la Pescateria s'ha omplert de petits i grans que han vist baixar les andròmines

 

Els carrers de la Part Alta de Tarragona s'han omplert avui de petits i grans disfressats que han gaudit de la baixada d'andròmines de la Baixada del Pajaritu, que ha protagonitzat el matí d'aquest Dissabte de Carnaval tarragoní. A dos quarts de deu el matí les andròmines s'han plantat a la plaça del Rei i s'han anat preparant per començar la baixada. Organitzada per l'Associació d'Amics de la Colla Jove per tercer any, la Baixada del Pajaritu la formen diverses andròmines caracteritzades per la sàtira. 

 

 

A les onze els primers pajaritus han començat a baixar per la baixada de la Pescateria des de la plaça del Rei, davant l'atenta mirada i les ovacions del públic que observava l'espectacle protegit darrere unes bales de palla. Entre les andròmines participants s'ha pogut veure una furgoneta Volkswagen hippie, els Caçafantasmes, un grup de lèmurs, un vaixell, un grup de plàtans en n carretó de supermercat, una escola de surt, a més d'algunes andròmines carregades de crítica social i política, com ara a l'esport tarragoní, al franquisme, a la justícia o a l'Església. 

 

Una de les andròmines caracteritzada amb els Caçafantasmes. | Àngel Ullate

 

En acabar la Baixada, davant del local de la Colla Jove s'ha celebrat el Jovermut, on els participants han pogut gaudir d'un vermut acompanyat de música. Mentrestant, a l'interior del local els més petits han pogut gaudir de la festa infantil de disfresses i animació. 

 

Els orígens de la Baixada del Pajaritu es troben en la Colla Pajaritu i la Pipel Entertainment, que la van organitzar durant més d'una dècada amb gran èxit, fins que el 2017 l'Associació Amics de la Colla Jove va agafar-ne el relleu. Enguany, doncs, s'ha celebrat la XIV edició d'aquest esdeveniment tan esbojarrat i apte per a totes les edats. 

 

També et pot interessar

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris