NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

ÚLTIMA HORA

❗ Centenars de manifestants bloquegen les vies del tren a Reus

Ballesteros: «No permetré que Reus solucioni el problema del Sant Joan a costa del Joan XXIII»

L'alcalde ha desvinculat la seva decisió de presentarse a les eleccions de la possible imputació pel 'Cas Inipro'; diu que el Joan XXIII és «l'hospital de referència del sud de Catalunya» i rebutja entrar en conflictes pels llaços grocs
Imatge de l'alcalde durant el ple de l'Ajuntament | Isma Llanes

 

A 9 mesos de les eleccions municipals qualsevol oportunitat és bona perquè els polítics venguin el seu missatge als mitjans de comunicació. En finalitzar la roda de premsa de la presentació del tradicional barrilet de les festes de Santa Tecla, enguany dedicat a la Víbria de Tarragona pel seu 25è aniversari, l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha atès les preguntes dels periodistes presents i s'ha pronunciat sobre els temes d'actualitat: 11 de Setembre; llaços grocs; situació del Joan XXIII i el seu futur polític. Comencem per aquesta darrera.

 

Ballesteros ha dit que «crec que cap a finals de mes ja podré anunciar la decisió, em queden tres consultes per fer» i ha assegurat, també, que «el possible manteniment de la imputació per Inipro, que s'obri judici, no altera res, ni els plans, ni les previsions ni els ànims». Preguntat sobre la possible existència de tensió amb el seu soci de govern municipal, el Partit Popular, arran de la polèmica per la presència de llaços grocs en un lloc tan emblemàtic de la ciutat com la muralla, el batlle tarragoní ha sigut molt clar: «no faré dels llaços grocs ni una batalla ni una guerra i crido a tothom a no fer-ho. Ara bé, és evident que, tot i ser el primer alcalde que vaig qualificar els llaços grocs com a llibertat d'expressió, no podem permetre que n'hi hagi penjats a la xarxa que protegeix la muralla de Tarragona, Patrimoni mundial de la Unesco».

 

I sobre l'11 de Setembre, i la tan anunciada tardor calenta en l'àmbit polític, el líder socialista tarragoní s'ha mostrat lleugerament optimista: «crec que la climatologia apunta a pluges per tant no crec que s'hagi de preveure especialment calenta. En tot cas, si algú la preveu així, hauríem d'anar refredant els ànims  i posar una mica de calma i preservar la convivència, evitar que es posi en marxa el principi d'acció-reacció que ens perjudica a tots».

 

Defensa de l'hospital Joan XXIII

On se l'ha vist més còmode, fins i tot amb ganes de batalla política, ha sigut en la defensa de l'hospital Joan XXIII de Tarragona, hospital que ha definit com «el centre sanitari públic més important al sud de Catalunya». A l'hora de valorar el cessament de Roger Pla, exgerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros ha manifestat que «estava radicalment i absolutament en contra de la fusió dels dos hospitals i així li vaig traslladar a Òscar Peris, delegat del govern de la Generalitat al Camp de Tarragona. Amb Roger Pla no hi havia ni connexió ni coincidència d'objectius».

 

Ballesteros ha explicat que «va contra tota lògica planificadora parlar d'unificació d'hospitals quan resulta que tenim Joan XXIII com el tenim, sense pla funcional ni compromís pressupostari d'inversions. Si a Reus tenen un problema, no permetré que el resolguin en detriment del Joan XXIII ni de l'oferta sanitària de Tarragona i per defensar aquest posicionament jo no parlaré de res, ni permetré que es parli de res, si abans no s'encara la situació del nostre hospital i si cal arribar al síndic de greuges, als tribunals, al Parlament hi arribarem». 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris