Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Ballesteros anuncia una declaració de suport a Dames i Vells

La junta de portaveus del consistori cercarà un text de consens que pugui sumar el suport de totes les forces polítiques del plenari a favor de Dames i Vells
Imatge de l'alcalde durant un plenari municipal de l'Ajuntament | Isma Llanes

 

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha anunciat, durant el plenari municipal d'aquest mes de setembre una declaració institucional de suport al Ball Parlat de Dames i Vells, arran de la polèmica generada per la pregunta al govern espanyol del diputat al Congrés de Ciutadans, el tarragoní Sergio del Campo. 

 

Del Campo acusava, en el seu escrit a la mesa del Congrés dels Diputats, als membres de Dames i Vells d'un possible delicte d'ultratge a la Corona per la seva actuació d'aquesta darrera Santa Tecla. La notícia ha generat un immens rebuig a Tarragona i una campanya a xarxes socials titulada #DamesiVellsnoestoquen.

 

ERC ha presentat una moció al ple

 La declaració institucional substituirà a la moció presentada pel grup municipal d'Esquerra en el plenari d'aquest dijous, 27 de setembre. Durant la propera junta de portaveus es consensuarà el text per tal de sumar-hi el màxim de forces polítiques. El portaveu del grup municipal de Ciutadans a l'ajuntament de Traragona, Rubén Viñuales, es va desmarcar de la iniciativa del seu company de files i va assegurar que «si jo fos alcalde de Tarragona mai prohibiria Dames i Vells».

 

Suport a la llibertat d'expressió i oferiment d' assessorament legal, entre les peticions

El text de la declaració institucional que ha proposat ERC i que s'ha deixat sobre la taula per debatre'l amb la resta de grups polítics i mirar de consensuar una declaració conjunta explica que  a través de la crítica social i l'humor popular i escatològic, «Dames i Vells s'ha guanyat amb el pas del temps el reconeixement de la ciutat com a element tradicional, festiu i també reflexiu». Un altre dels punts destacats és el que es refereix a «alguns mitjans de comunicació d'àmbit espanyol que han decidit posar la diana sobre Davies i Vells i tergiversar el sentit de l'espectacle, descontextualitzant la seva funció i restringint els drets a la llibertat d'expressió de la societat tarragonina, i atès que alguns diputats de C's al Congrés espanyol han dedidit emprendre accions que volen coartar la llibertat teatral a Tarragona».

 

El text finaltiza amb les peticions de reconèixer Dames i Vells com una manifestació original, singular i exepcional de la cultura popular de Tarragona, i defensar la plena llibertat d'expressió per Dames i Vells, oferir assessorament  i suport en la seva defensa política, reputacional i legal. 

 

Més notícies:

Dames i Vells de Tarragona respon a Ciutadans  «que ja han viscut la censura»

C's acusa Dames i Vells de Tarragona d'un «possible delicte d'ultratge a la corona»

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris