Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Ballesteros anuncia que es torna a presentar «perquè no hi ha res a l'altra banda»

L'alcalde assegura que l'objectiu és «continuar generant il·lusió» i anuncia, sense entrar en detalls, «transport públic gratuït pels tarragonins i els canongins»
Ballesteros, i el seu equip, durant l'acte d'anunci de la seva candidatura | Dídac Montoliu

 

 

L'any 2006, la cantant Christina Aguilera va llançar un disc titulat 'Back to basics', expressió anglesa que vol dir tornar als orígens. Això és el que ha intentat fer Ballesteros aquesta tarda a l'anunciar la seva voluntat de tornar a ser l'alcaldable socialista de cara a les municipals de l'any vinent.

 

L'alcalde ha citat el «progressisme, les polítiques d'igualtat, l'equitat i la cohesió social», l'abecedari bàsic del socialisme, com a objectius aconseguits durant els seus 12 anys de govern municipal i, també, com arguments per tornar-se a presentar.

 

També ha citat, com a motius que l'han ajudat a prendre la decisió que ja va avançar TarragonaDigital el dimecres, 26 de setembre, «l'escalf que he rebut de la gent i els fets que han passat els darrers mesos, com els Jocs, que m'han posat com una moto».

 

Ballesteros ha reiterat que «el cas Inipro no ha pesat gens en la meva decisió, estic fermament convençut de la innocència i no contemplo anar a judici». L'anunci estrella de l'acte, que s'ha dut a terme a l'Institut Municipal d'Ensenyament de Tarragona, ha sigut la gratuïtat del transport públic «pels tarragonins i les tarragonines i pels canongins i canongines».

 

«Seria la primera ciutat de tota Espanya que aplica aquesta mesura que serviria per cosir la ciutat, per cohesionar-la» ha explicat Josep Fèlix Ballesteros. Tanmateix l'alcalde no ha aportat cap dada sobre l'anunci que ha reservat per una conferència que, segons ha explicat ell mateix, «faré abans d'acabar finals d'any».

 

TarragonaDigital s'ha interessat sobre el projecte i segons fonts consultades «no és viable abans de 4 o 5 anys perquè no es pot deixar a una empresa sense la seva principal font d'ingressos d'un dia per l'altre». Altres fonts no posen en dubte la viabilitat de l'anunci, «l'Ajuntament disposa d'un pressupost de 150 milions d'euros», però sí que posen l'accent en «què deixarà de fer l'Ajuntament per pagar, per una altra banda, aquesta gratuïtat».

 

Dures crítiques polítiques

L'acte ha comptat amb la presència del secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, en una visita que s'ha interpretat com un recolzament de Barcelona a Ballesteros per mantenir una plaça, Tarragona, en unes eleccions que no s'encaren amb bones perspectives pel partit arreu del territori.

 

Josep Fèlix Ballesteros ha comptat amb la presència de bona part dels seus actuals regidors, inclòs el seu amic més proper en política, Pau Pérez; els dos diputats al Parlament, Rosa Maria Iborra i Carles Castillo. També representants de la UGT, com Ángel Martín de Sande, i antics regidors recol·locats com a càrrecs de confiança.

 

L'acte l'han presentat Santi Castellà, president de l'executiva socialista tarragonina, i Begoña Floria, portaveu del grup municipal socialista. Floria no s'ha estalviat, tot i l'esforç per intentar transmetre il·lusió, dures crítiques —molt dures— a l'oposició municipal i futurs rivals a les urnes. La portaveu socialista diu que «els líders de l'oposició estan apagats i sense projecte. No tenim oportunitat de confrontar projecte».

 

L'alcalde s'ha deixat dur pel camí iniciat per la seva portaveu i ha manifestat «que a l'altra banda política hi ha molt poca cosa. No coneixem, de l'oposició, cap projecte de ciutat que il·lusioni i cohesioni. Això no s'ho pot permetre ni Tarragona ni cap altra ciutat important».

 

Preguntat sobre si el seu soci de govern, el PP, amb qui haurà de competir amb les urnes, també és  «molt poca cosa», Ballesteros ha puntualitzat que «això no ho dic jo, és el que em diu la gent que m'atura pel carrer».

 

Ballesteros, seguint amb la seva càrrega contra l'oposició, ha citat a l'entrenador holandès de futbol, Louis Van Gaal, i el seu ja mític «siempre negativo, nunca positivo».  Paga la pena recordar que Van Gaal va ser un entrenador que va sortir en globus de la banqueta del FC Barcelona en les seves dues etapes.

 

Desvelat el misteri, l'alcalde ha aprofitat per, juntament amb el seu equip, copiar alguns dels gestos polítics que més coneguts van fer al seu antecessor Joan Miquel Nadal i al polític serrallenc Agustí Mallol. Tots els polítics presents anaven amb un llaç amb la bandera de Tarragona, han acabat la presentació cantant l'Amparito Roca i Ballesteros li ha etzibat a un periodista, present a l'acte pensat per periodistes, si «era la nina dels ulls del diputat Carles Castillo». 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris