NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

VÍDEO

Explosió d'una bombona de gas en una barricada a Tarragona

ATENCIÓ

Tots els talls de carretera previstos per aquest dissabte, 19 d'octubre

Ballesteros cerca «en l'àmbit professional i en l'entorn veïnal» el número dos de la llista

Pau Pérez, mà dreta de Josep Fèlix Ballesteros, pressiona «per ser el número tres dels socialistes» | El PP, soci del PSC, aposta per Jaime Climent
Imatge d'arxiu de la conferència de premsa realitzada per anunciar que Josep Fèlix Ballesteros es torna a presentar com alcaldable socialista. | TarragonaDigital

 

A meitats del passat mes de desembre, l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros manifestava a TarragonaDigital que, «fins dos mesos abans, no em posaré ni a pensar-hi en el tema de la llista electoral». Exactament dos mesos, i una miqueta més, abans del pròxim 26 de maig, data de les eleccions municipals, el PSC de Tarragona aprovarà la llista dels socialistes en una assemblea prevista per aquest divendres 15 de març.

 

 

Els cinc primers llocs de la llista, els llocs més segurs per unes eleccions que, segons les poques enquestes fetes, poden anar mal dades pels socialistes, estan bastant definits. La novetat recau en el número dos. Fa cosa d'unes setmanes, semblava que podria recaure, aquesta plaça, en l'actual portaveu municipal socialista, Begoña Floria.

 

Ara bé, els dubtes sobre el futur judicial de Floria, amb diferents causes obertes, la més destacada, Inipro, on també està encausat Ballesteros, van generar força malestar dins el PSC. Fonts consultades han indicat que «no ens podem permetre presentar-nos a les eleccions amb les dues primeres places per a dues persones que, si es complica la seva situació judicial, hauran de marxar». 

 

Així doncs, ara per ara, el número dos de la llista socialista estaria destinat per una persona «o bé de l'entorn professional, o bé de l'entorn veïnal». El tres podria ser per l'actual conseller d'Ensenyament, Francesc Roca, tot i que, segons diferents fonts, «Pau Pérez està pressionant per ser ell el número tres».

 

El quatre seria per Begoña Floria i el cinc, o Roca o Pérez. El gran dubte que tenen els socialistes és Elvira Ferrando. Ferrando, el passat estiu, va veure la seva posició política molt debilitada per la polèmica en l'endarreriment del pagament de les subvencions veïnals, així com els problemes sorgits del trasllat dels paradistes de la Rambla a plaça Corsini. Des d'aleshores, la interlocució amb els veïns està a càrrec de Josep Fèlix Ballesteros i José Luís Martín, primer tinent d'Alcalde. 

 

El número 5, la novetat en la llista del PP de Tarragona

El soci de govern dels socialistes durant el mandat 2015-2019, el Partit Popular de Tarragona, repetirà llista en els primers quatre llocs i presentarà, com a novetat al número 5, al director del col·legi Mare Nostrum, i coordinador local de Societat Civil Catalana, l'associació de caràcter unionista, Jaime Climent.

 

Amb el fitxatge de Climent, un dels primers membres de Ciutadans a Tarragona, arribant a anar en llistes pels taronges l'any 2007, el PP vol llançar «un missatge d'optimisme» pel que fa als resultats electorals que poden obtenir els conservadors. 

 

També et pot interessar:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris