Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

NOVETAT GRATIS:

T'enviem gratis al mòbil les últimes notícies de Tarragona. Fes clic aquí et sorprendrà!

ATENCIÓ

Tres detinguts i un ferit greu en una brutal baralla en una zona de discoteques a Salou

ACTES I HORARIS

El programa d'aquest dilluns, 23 de setembre, dia de Santa Tecla

Ballesteros assegura que tenen «alternatives a Ikea»

L'Alcalde Ballesteros ha sigut el primer convidat del programa 'Tribuna Tarragona', una coproducció del Fet a Tarragona i Ràdio Ciutat de Tarragona

 

L'alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha sigut el primer convidat del programa radiofònic 'Tribuna Tarragona', conduït pel periodista Ricard Lahoz i coproduït per Fet a Tarragona i Ràdio Ciutat de Tarragona. El programa, d'anàlisi de l'actualitat política tarragonina i de periodicitat setmanal, ha comptat també amb una tertúlia posterior amb l'alcalde de la ciutat i en la qual hi han participat els periodistes Esteve Giralt, de La Vanguardia i Dídac Montoliu, cap de política de TarragonaDigital. En aquesta primera emissió, s'han repassat els temes de més actualitat de la ciutat .

 

Entre els titulars que ha deixat l'entrevista hi ha que el batlle tarragoní no reconeix «cap error» en la gestió dels permisos per l'arribada d'Ikea a Tarragona. Segons Ballesteros, «Ikea no té cap excusa per no venir a Tarragona. Sospitem que no vindran però no tenim cap confirmació oficial. Nosaltres la nostra feina l'hem feta en un temps rècord però sí que és cert que tres recursos particulars de propietaris afectats pel Pla Parcial 10, conjuntament amb un de l'Incasol, han endarrerit un any la possible arribada dels suecs a la ciutat». «Estem cercant alternatives comercials i hi poden haver empreses interessades» ha reblat el batlle tarragoní.

 

Autobús gratuït i el tercer fil

També s'ha posat sobre la taula l'anunci estrella durant la seva presentació com a candidat socialista a les municipals de l'any vinent: la gratuïtat dels autobusos de la ciutat. L'alcalde socialista ha negat que «sigui una promesa» i ha avançat que «l'autobús serà gratuït pels tarragonins a partir de gener de l'any vinent». Ha emplaçat a una conferència que farà el mes de novembre per saber més detalls sobre la proposta però ha assegurat que «és assumible, ja que l'ajuntament surt d'un pla econòmic i financer i tindrem una capacitat d'inversió molt alta».

 

Abans d'entrar en un recorregut per l'estat actual dels barris, Josep Fèlix Ballesteros, a la pregunta sobre l'inici de les obres del tercer fil a Tarragona, ha manifestat que «tinc el compromís de l'anterior ministre de Foment, de l'anterior titular de la mateixa cartera, i de l'actual responsable del sector que, a la vegada que es posa en marxa el tercer carril s'iniciï l'estudi informatiu de la Reus-Roda. No permetré que Tarragona sigui l'única ciutat on els passatgers van per fora i les mercaderies per dins de Tarragona».

 

«No hi ha deixadesa als barris»

Lahoz li ha preguntat, també, sobre la «sensació de deixadesa als barris», fent incís en els barris del Port i la Part Baixa en general. Ballesteros ha negat la major; ha apuntat una lleugera autocrítica, «segur que falten inversions» però ha recordat que «tot el que vaig prometre a l'anterior president de l'associació de veïns, l'Escola Oficial d'Idiomes, les escales del carrer Vapor i la dignificació del Teatre Romà, s'ha acomplert».

 

L'Alcalde ha baixat al detall i també ha negat que s'hagi «descuidat la petita inversió» posant com a exemple que «hem renovat el col·lector d'aigües que va del carrer Barcelona fins a l'estació de trens». Josep Fèlix Ballesteros ha mantingut una actitud semblant quan s'ha entrat al detall del contracte de la neteja a Tarragona: autocrítica mínima i explicar el què s'ha fet.

 

«Segur que podem fer més coses però vull recordar que els turistes que ens visiten ens valoren amb un 7,4-7,8 de mitjana pel que fa a la neteja de la ciutat. La Brigada d'Intervenció Ràpida està funcionant raonablement bé i l'aplicació 'Epp!' va molt ràpida i molt bé. I pel que fa a la supervisió del contracte de la neteja segur que es pot millorar però ara, per primera vegada, tenim controladors d'aquest. Ara bé, si no resolem l'incivisme la sensació que hi haurà és que Tarragona està bruta», ha declarat Ballesteros.

 

Per últim, i en referència als Jocs Mediterranis, el batlle ha avançat que a finals de mes té prevista una trobada amb el secretari d'esports del Govern de la Generalitat per tractar la situació del Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània. «Qualsevol solució que em proposin m'anirà bé mentre aquesta reverteixi en benefici de la ciutat i dels seus clubs esportius», ha puntualitzat el de nou candidat socialista a l'alcaldia de Tarragona. 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris