NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Ballesteros i Martín lamenten que els CDR els xiulin per Santa Tecla

El CDR Tarragona va iniciar una campanya per «xiular» a un seguit de regidors municipals durant Santa Tecla
Imatge d'un dels cartells enganxats pel CDR demanant que xiulin a polítics tarragonins | TarragonaDigital.com

 

Primer pronunciament públic del batlle de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, sobre la campanya promoguda pel CDR Tarragona de cara a aquesta Santa Tecla: «els xiulets de les festes». La campanya d'aquest comitè de defensa de la república se centrava en Ballesteros; la portaveu del grup municipalista dels socialistes a l'ajuntament de Tarragona, Begoña Floria; el primer tinent d'alcalde de l'ajuntament de Tarragona, el popular José Luís Martín i el portaveu tarragoní de Ciutadans, Rubén Viñuales. 

 

L'alcalde de Tarragona ha declarat que «em sembla lamentable que no pensin en la festa. No m'importa que em xiulin però entenc que tenen molts més altres dies per fer-ho i no enmig de Santa Tecla». Cal recordar que la campanya consistia en «estands espontanis destinats on podràs trobar el xiulet i xiular al trio PPSC's fins que et quedis sense bufera».

 

També s'ha pronunciat al respecte el primer tinent d'alcalde, José Luís Martín. Martín ha demanat que «es respectin les festes» i així mateix ha rebutjat «tot tipus de personalització de la crítica política com han fet en aquest cas aquest CDR». Alhora José Luís Martín, sobre el fet que demanin que el xiulin per haver retirat els llaços a la Muralla, ha dit que «respectant el dret a la protesta, continuarem fent la nostra feina».

 

Imatge d'un dels cartells de la campanya que anima a xiular a Ballesteros. | Twitter (@carlestgna)

 

 

Altres reaccions polítiques

La campanya va saltar a les xarxes socials el divendres 14 de setembre, punt de partida dels 10 dies de festes en honor a la patrona de la ciutat, Santa Tecla. Les reaccions van ser immediates. El president provincial del Partit Popular de Tarragona, Alejandro Fernández, va sortir en defensa del seu company de files afirmant, en un escrit al seu perfil de Facebook.

 

El també diputat al Parlament va escriure el següent: «ja que la CUP demana que el xiulin pel carrer per retirar llaços grocs de la nostra Muralla, jo us demano que, si el veieu pel carrer, li doneu les gràcies per protegir la integritat i dignitat del nostre monument. A Tarragona tenim polítics valents com José Luís Martín i els seus companys de grup».

 

En la mateixa línia que Ballesteros s'havia manifestat, prèviament, la seva portaveu, Begoña Floria, un dels rostres plasmats als cartells del CDR. Floria va declarar que «el CDR de Tarragona perjudica Santa Tecla amb els xiulets». El també socialista tarragoní Carles Castillo, diputat al Parlament, va qualificar la campanya del CDR com «fastigosa».

 

Pel que fa a Ciutadans, el seu portaveu a l'ajuntament, Rubén Viñuales, va rebre el suport tant d'Albert Rivera, president espanyol de la formació taronja, com d'Inés Arrimadas, la líder a Catalunya del partit constitucionalista. Tots dos van mostrar el seu «suport» a Viñuales. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris