NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

ÚLTIMA HORA

❗ Centenars de manifestants bloquegen les vies del tren a Reus

La consellera Elvira Ferrando, a la corda fluixa

En una reunió la tarda del dimarts 21 d'agost, Ballesteros i representants del PP tarragoní van acceptar ser els nous interlocutors amb els veïns enlloc de la consellera Elvira Ferrando
Elvira Ferrando en una foto d'arxiu | TarragonaDigital.com

 

La política és una professió desagraïda: al matí la consellera de Relacions Ciutadanes Elvira Ferrando es fa la foto amb el seu cap, en aquest cas l'alcalde Ballesteros, presentant les figures del carilló del Mercat Central, i a la tarda Ballesteros és el nou interlocutor amb els veïns, tasca que fins ara havia estat desenvolupant Ferrando.

 

Bé, Ballesteros i José Luís Martín (PP) seran els nous interlocutors amb els veïns, tal com es va acordar en una reunió, aquest dimarts 21 d'agost al vespre , amb representants de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT). La reunió de dimarts és el darrer pas del capítol del pagament endarrerit de subvencions, capítol que ha desgastat molt les relacions de Ferrando amb els veïns. Però no és aquest l'únic front que té obert la consellera  responsable de Comerç, Relacions Ciutadanes i Universitats. Abans d'entrar a desgranar-los, tanquem l'episodi de la reunió de dimarts.

 

A la trobada hi van assistir Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat pel seu cap de gabinet, així com Josep Acero, en representació de José Luís Martín, i un membre de l'equip tècnic del grup municipal del Partit Popular. Per part de la FAVT hi eren la seva presidenta, Cristina Berrio, i representants de la junta.

 

A la reunió es va parlar de la gestió de les subvencions veïnals així com dels problemes que tenen algunes associacions per fer arribar, via telemàtica, la documentació demanada per l'ajuntament. També es va acordar mantenir un nou encontre, segurament passat Santa Tecla, amb les dues altres federacions veïnals de la ciutat: Associacions Veïnals Federades Segle XXI i la Federació de Veïns de l'Àrea Llevant.

 

Endarreriment subvencions veïnals

A meitats del passat mes de juliol, TarragonaDigital publicava que els veïns havien demanat a Ballesteros la destitució de Ferrando. El motiu: l'endarreriment en el pagament de les subvencions veïnals que feia que els veïns haguessin d'organitzar les festes de barri amb recursos propis o, directament, suspendre-les.

 

TarragonaDigital també es va fer ressò que associacions de veïns, com la de la plaça Primer de Maig i voltants de Torreforta, havien modificat el seu programa de festes. Així mateix, les festes del barri del Port també van ser més minses del que s'esperava, ja que la falta de finançament va obligar a l'associació de veïns a prescindir d'alguns espectacles.

 

La consellera Elvira Ferrando va argumentar, sobre aquesta situació, que «no hi ha cap obligació legal de pagar les subvencions en un determinat moment però jo sempre m'he compromès a fer-ho pels volts de Sant Joan, Enguany, per una situació sobrevinguda d'una funcionària s'ha produït un endarreriment en el pagament». Finalment, el decret de lliurament de les subvencions destinades a les associacions de veïns el va signar l'aleshores alcalde en funcions, José Luís Martín, a començaments del mes d'agost. 

 

Problemes a Espimsa

Com a consellera municipal de Comerç, Elvira Ferrando també és presidenta d'Espimsa, l'empresa municipal que gestiona els serveis públics relacionats amb el comerç. Espimsa és l'altre gran front obert de la consellera amb el qual, de les tres àrees de la seva competència, en té dos amb un alt nivell de conflictivitat.

 

El trasllat dels marxants a Corsini es va fer com es va fer, és a dir a finals de juliol, sense negociar la nova proposta dels paradistes i amb polèmica inclosa. Ferrando va mantenir una reunió de més de dues hores amb representants dels marxants de Tarragona, els quals van acabar aixecant-se de la taula. A la roda de premsa posterior, la qual va fer sola tot i els intents d'aconseguir que algun membre del consell d'administració d'Espimsa l'acompanyés, Elvira Ferrando va explicar que només va oferir als marxants acords pels aparcaments que gestiona Espimsa. Els marxants, per la seva banda, i en senyal de protesta, encara no han pagat les contribucions municipals corresponents.

 

Però no només a Corsini té problemes Ferrando. A Torreforta i a Bonavista, també. A Bonavista, el llistat de queixes dels paradistes que té sobre la taula la consellera competent en Comerç és el següent: més lavabos; més llums al carrer; més control de les persones que hi treballen i augmentar i millorar la gestió dels residus.

 

Fonts del PSC de Tarragona han manifestat a TarragonaDigital que «el problema d'Elvira és que centra la seva activitat política en actes que tenen molta repercussió mediàtica: busca la foto, més que la gestió».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris