NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ÚLTIMA HORA

❗ A presó 2 dels detinguts els darrers dies a TGN pels aldarulls

Ballesteros demana que la polèmica política quedi al marge dels actes pels atemptats

L’alcalde ha titllat de menyspreable i rebutjable les pintades a l’estàtua Lluís Companys de Tarragona
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en el col·loqui 'Tarragona, del 2008 als Jocs'. | TarragonaDigital.com

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, participarà aquest dissabte al matí als actes commemoratius del primer aniversari de l'atemptat a Cambrils. Segons ha confirmat aquest dijous, abandonarà la baixada de l’aigua de Sant Magí durant el dissabte al matí per fer costat a l’alcaldessa de Cambrils. Ballesteros ha aprofitat per demanar que les polèmiques polítiques quedin al marge d’aquests actes.

 

Ballesteros participarà en l’acte commemoratiu dels atemptats a Cambrils

L’alcalde s’unirà aquest dijous a la baixada de l’aigua de Sant Magí com és habitual. Demà farà tot el recorregut i dissabte a la tarda també hi serà. Al matí, però, serà a Cambrils per participar en els actes commemoratius del primer aniversari dels atemptats. Tal com ha explicat, tots els alcaldes del territori es van comprometre a fer costat a l’alcaldessa de Cambrils i a presentar-se units en aquest primer aniversari.

 

Respecte a la polèmica generada per la presència del rei Felip VI als actes de Barcelona ha demanat no barrejar les coses. «En aquests moments cal posar-nos tots en la pell de les famílies i les víctimes», ha dit. «Aquestes polèmiques formen part d’un altre escenari», ha comentat i ha afegit que li sembla «fora de lloc» tenir aquestes polèmiques en aquests moments. «Agraeixo alguns dels posicionaments raonables que ha fet gairebé tothom de no barrejar la polèmica política amb aquesta diada que el que recorda és que la democràcia, la llibertat i la pluralitat van guanyar a la intolerància i la violència», ha sentenciat.

 

Acte vandàlic contra l’estàtua de Lluís Companys

L’estàtua d’homenatge a Lluís Companys que hi ha a la rambla de Tarragona que porta el seu nom va llevar-se ahir dimecres, 15 d’agost, amb dues pintades de dues banderes espanyoles, una al cost de l’estàtua i una a la base de la pedra. Sobre aquest acte l’alcalde ha dit que «és rebutjable, menyspreable, inútil, absurd i fa malbé el patrimoni». «Aquell conjunt escultòric el van pagar els ciutadans, entre ells, jo també, i molts d’altres i em sembla del tot criticable. Aquesta, que té simbologia política, però qualsevol altra pintada en la via pública», ha manifestat. I ha afegit: «Ho hem dit moltes vegades, això no s’ha de fer mai», ha parlat d’un fet «greu» i ha dit que calia «criticar-lo» i «lamentar-lo».  

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

Pinten banderes espanyoles a l'estàtua de Lluís Companys a Tarragona i llaços grocs a Perafort i Nulles

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris