Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Ballesteros assegura que desitja que els polítics presos «surtin de la presó»

L'alcalde de Tarragona ha explicat que no té cap inconvenient en reconèixer que es tracta d'una mesura desproporcionada que hi hagi polítics a la presó
Imatge de l'alcalde de Tarragona durant el moment de l'ofrena. | TarragonaDigital.com

 

Tarragona ha celebrat aquest matí l'acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya 2018. El monument de Rafael de Casanovas, ubicat a tocar del Balcó del Mediterrani a la Rambla Nova, ha estat l'escenari habitual per realitzar els discursos i ofrenes florals, tant per part de polítics com societat civil que també ha volgut participar-hi. Tot i que les pancartes reivindicatives i la simbologia independentista ha abundat entre el públic, l'alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, no ha destacat el procés català en el seu discurs i simplement ha parafrasejat Martin Luther King apuntant que «cal estimar també els enemics», i ha demanat una «Catalunya inclusiva».

 

  

Tanmateix, sí que s'ha referit posteriorment als polítics empresonats i ha assegurat que li sap «molt de greu» la situació en què es troben, i fins i tot ha arribat de titllar de «desproporcionat» el seu empresonament. Ballesteros també ha assegurat que desitja que els polítics empresonats «surtin de la presó» i ha afegit que no té «cap inconvenient» en reconèixer-ho. Després d'aquestes declaracions, però, ha tornat a demanar respecte per part d'independentistes i unionistes i ha tornat a rebutjar qualsevol enfrontament que «divideixi». El batlle tarragoní ha destacat durant l'acte que Tarragona i Catalunya són terres d'acollida.

 

 

Matí d'actes institucionals al Camp de Tarragona

Durant tot el matí han estat diversos els municipis que han realitzat els respectius actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. A Reus, amb un caràcter més reivindicatiu, societat civil, entitats i formacions polítiques han dut a terme les seves ofrenes a la plaça del Baluard. Montblanc, Torredembarra, l'Espluga de Francolí, Cunit o Calafell són altres municipis que també han realitzat actes de reconeixement durant aquest 11-S. Valls i el Vendrell van encetar els respectius actes durant la vigília de la Diada Nacional de Catalunya amb activitats durant el vespre de dilluns.

 

L'Editorial: 'Llibertat, Diàleg i Acords'

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris