NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

El xiulet de les festes, protagonista de la Santa Tecla d'enguany

El xiulet de les festes, una iniciativa del CDR Tarragona, ha estat present a la crida, al pregó, a l'anada a ofici i a la professó de Santa Tecla
La Corporació municipal de Tarragona, durant a la Processó del Braç de Santa Tecla | Isma

 

El xiulet de les festes, una iniciativa del Comitè de Defensa de la República (CDR) de Tarragona, es va presentar, a les xarxes socials, el passat 14 de setembre, coincidint amb la Crida de Santa Tecla. L'activitat consistia a xiular, amb un xiulet que et donaven o podies portar de casa, als membres de l'equip de govern personalitzant, especialment, en el batlle Josep Fèlix Ballesteros; el primer tinent d'alcalde, José Luís Martín; i la portaveu socialista tarragonina, Begoña Floria.

 

Ballesteros, en sortir al balcó consistorial després del discurs perpetuador de les festes d'enguany, el serrallenc Pitu Mosquits, es va endur la primera gran xiulada massiva de les festes. Xiulada que, no per organitzada, que ho estava, va deixar de ser menys notòria. El CDR de Tarragona tenia marcat al calendari de festes la Crida; el pregó; l'anada a ofici i la professó.

 

Més xiulades durant el cap de setmana de Santa Tecla

El pregó de festes el va fer la gimnasta Bito Fuster el passat divendres 21 de setembre. En acabar, l'alcalde també va rebre sonores xiulades i crits de «Ballesteros dimissió» lema que, per cert, ha penjat durant aquestes festes del balcó d'un pis d'un edifici de la plaça de la Font, a tocar de l'ajuntament.

 

Diumenge 23, dia de Santa Tecla, les protestes organitzades pel CDR ja van començar ben aviat, a les 9 del matí, amb l'anada a ofici. A primera hora de la tarda, mentre entraven les colles a plaça, abans de la diada castellera de Santa Tecla, la xiulada a Ballesteros, i les peticions de dimissió, eren la banda sonora prèvia a l'inici de la jornada castellera. 

 

Finalment, durant la professó, en passar per unes escales del Pla de la Seu plenes de gom a gom, les xiulades i els crits demanant la renúncia del batlle van ser multitudinaris., La solemnitat de l'entrada del Braç de Santa Tecla a la Catedral també es va veure eclipsada pels mateixos xiulets contra l'alcalde. 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris