NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Prohibit el bany a la platja del Miracle de Tarragona pel trencament d'una canonada

Protecció Civil afirma que la platja presenta una baixa qualitat de l'aigua de bany
La platja del Miracle de Tarragona, en una imatge d'arxiu. | TarragonaDigital.com

 

Des d'aproximadament un quart de tres del migdia d'aquest dimarts, 14 d'agost, el bany a la platja del Miracle de Tarragona està totalment prohibit pel trencament d'una canonada. Segons informa la Direcció General de Protecció Civil, a la platja del Miracle hi oneja la bandera vermella perquè l'aigua de bany presenta una baixa qualitat, a causa vessament de diversos elements de la xarxa de clavegueram, tant a l'aigua com a la sorra.

 

Protecció Civil afirma que s'ha produït el trencament d'una canonada i, com a conseqüència, hi ha afectació a la platja.

 

 

Fonts de l'Ajuntament han confirmat a TarragonaDigital que aquest vessament s'ha originat a causa de les fortes pluges que la matinada de dilluns a dimarts van afectar el Camp de Tarragona. L'acumulació de l'aigua de pluja al clavegueram va provocar un vessament, amb l'acumulació de residus que això comporta. Els tècnics responsables han treballat per resoldre aquesta problemàtica i l'empresa FCC ha netejat els residus de la sorra, mentre que una embarcació del Port de Tarragona ha depurat la zona de bany afectada.

 

Tres dies de bandera vermella a la platja del Miracle

El temporal de pluja que va patir Tarragona la matinada de dilluns a dimarts va provocar el trencament de la canonada. La bandera vermella oneja a la platja del Miracle des de dimarts, i ja van tres dies consecutius d'això. Tot i això, encara és possible l'accés a la platja. Per la seva banda, Protecció Civil ha alertat aquest dijous al matí de la «mala qualitat de l'aigüa». 

 

Prohibeixen el bany a una vintena de platges tarragonines

Fa tot just cinc dies —el passat dijous, 9 d'agost—, el bany quedava totalment prohibit a una vintena de platges de la demarcació de Tarragona. En aquella ocasió, les banderes vermelles onejaven pel mal temps, el mar de fons i les fortes onades.

 

Dijous, de bon matí, la bandera vermella es va hissar a les platges del Miracle, als Capellans, a la Móra i Tamarit, i al tram número tres de la platja Llarga. A més, la bandera groga informava que calia tenir precaució a l'hora de banyar-se, concretament a la platja de l'Arrabassada, a la Savinosa, Cala Romana i en un altre tram de la platja Llarga.

 

Hores més tard, cap a dos quarts de quatre de la tarda, Protecció Civil ja alertava que totes les platges dels municipis de Mont-roig del Camp, Cambrils i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant tenien bandera vermella, a causa de les fortes tempestes elèctriques que hi va haver la setmana passada a tot el territori català.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris