NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Bandera vermella a una vintena de platges de Tarragona pel mal temps

El mar de fons i l'onatge, sumats al temporal, prohibeix el bany a algunes platges del Camp de Tarragona
Bandera vermella en una platja catalana | Cedida

 

El mal temps que ha vingut de sobte provoca que cinc platges de Tarragona tinguin totalment prohibit el bany aquest dijous al matí. La bandera vermella oneja a les platges del Miracle, de Capellans, a la Llarga 3, a la Mora i a Tamarit a causa de la mar de fons i l'onatge. 

Quatre platges amb bandera groga a Tarragona

 
A més de no estar permès el bany a aquestes platges tarragonines, altres quatre platges també tenen la bandera groga a Tarragona per mar de fons i onatge. Des de protecció civil recorden que aquesta bandera demana precaució al bany i s'ha d'estar molt més alerta que amb la bandera verda. La bandera groga oneja a l'Arrabassada, la platja de la Savinosa, la platja Llarga, Cala Romana
 

A dos quarts de quatre de la tarda, Protecció Civil ha avisat que totes les platges de Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant tenen bandera vermella a causa de les fortes tempestes elèctriques que hi ha a tot el territori català.  

 

Així doncs, al Camp de Tarragona hi ha exactament 20 platges amb bandera vermella a les quatre de la tarda. 

1.- Platja de les Cases, a Alcanar.

2.- Platja de Sant Carles de la Ràpita.

3.- Platja de Riumar, a Deltebre.

4.- Platja de l'Arenal, a l'Ampolla. 

5.- Platja de les Avellanes.

6.- Platja de Cap Roig. 

7.- Platja Morro de Gos. 

8.- Platja de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

9.- Platja de Mont-roig del Camp

10.- Platja de Cambrils

11.- Platja de Salou

12.- Platja de Vila-seca

13.- Platja del Miracle

14.- Platja de l'Arrabassada

15.- Platja de la Savinosa

16.- Platja dels Capellans

17.- Platja Llarga

18.- Platja de la Móra

19.- Platja de Tamarit

20.- Platja d'Altafulla

 

Alerta per fortes tempestes a Tarragona aquest dijous

 
Cal destacar que aquest dijous hi ha alterta a Catalunya per fortes tempestes i que les platges també es poden veure alterades per aquest clima de pluges. L'arribada d'un front fred de l'Atlàntic ha provocat l'augment de la inestabilitat i la baixada de temperatures. No només Tarragona està en alerta per aquest temporal, sinó tota Catalunya, també les zones costaneres. 
 
Cal destacar que ja hi van diversos ofegaments a les platges de Tarragona aquest estiu i que les banderes s'han de respectar sempre. S'ha de saber gaudir del mar, però també s'ha de ser conscient del perill que suposa el bany i més amb una bandera que no sigui la verda.
 
Els corrents marins són del tot impredictibles i s'ha de vigilar sempre i no confiar-se. El propi estat del mar és un dels quatre perills a destacar aquest estiu a les platges del Camp de Tarragona. 
 

Davant d'una tempesta elèctrica cal sortir de l'aigua ràpidament 

Hi ha una sèrie de consells que s'han de seguir en cas de tempesta elèctrica a la platja. Sortir de l'aigua immediatament i eixugar-se bé és un d'ells, com també és importat alunyar-se de materials elèctrics. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris