Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Comença l'obra de la barana de la baixada de Misericòrdia de Tarragona

Els treballs s'allargaran uns dos mesos, aproximadament
Les obres de reconstrucció de la barana de la baixada de Misericòrdia de Tarragona, aquest dimarts al matí. | TarragonaDigital.com

 

Tarragona ja ha endegat les obres per recuperar la barana que feia de separador entre la baixada de Misericòrdia i el carrer del Trinquet Vell. Un any i un mes després que un camió desfrenat enderroqués la barana i deixés dues persones ferides, l'Ajuntament ha iniciat els treballs que han de permetre recuperar la barana metàl·lica d'aquest espai i que duraran dos mesos. Hierros Vallejo SL és l'empresa que va guanyar el concurs d'aquesta obra, que es va licitar al mes de juliol i que es va adjudicar a finals de setembre.

 

48.000 euros per la nova barana de la Baixada de Misericòrdia

L'obra tindrà un cost total per a l'Ajuntament de Tarragona de 48.509 euros amb l'IVA inclòs, tal com ja preveia l'anunci de licitació que el consistori va publicar el juliol passat. El termini d'execució dels treballs és d'uns dos mesos, de manera que es preveu que poc després de Reis, passades les festes de Nadal, es puguin donar per finalitzades. Es tracta d'una obra d'allò més esperada a la Part Alta de la ciutat, i que es va posposar fa uns mesos perquè no coincidissin de ple amb les festes de Santa Tecla.

 

Un camió va destrossar la barana de la Baixada de Misericòrdia

La causa d'aquesta reparació és molt recordada a la ciutat de Tarragona. A principis de setembre de 2017, un camió aparcat al capdamunt de la Baixada va quedar desfrenat i va impactar de ple contra la barana, trencant-la i caient sobre el carrer del Trinquet Vell. Dues persones van resultar ferides de diversa gravetat arran d'aquell accident. En concret, diverses ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques van traslladar les persones que van resultar ferides a l'Hospital Joan XXIII, on les van atendre. Dels dos ferits, el més greu, un home d'uns 40 anys, presentava un fort cop al cap.

 

Al lloc dels fets, l'Ajuntament hi va instal·lar de manera provisional un mur de formigó, que ara s'ha enderrocat. En breu començaran els processos de cimentació, col·locació de la pedra, l'ancoratge i la instal·lació de la barana que, gairebé un any i mig després, tornarà a separar la Baixada de Misericòrdia i el carrer del Trinquet Vell.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris