Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El barri tarragoní de Bonavista demanarà ajudes a les administracions per arreglar els balcons

Els Bombers han hagut d’actuar tres vegades en l'últim mes per possibles despreniments, tal com ha passat també a la Part Alta, per això el PDeCAT reclama subvencions
Un dels blocs amb els balcons en mal estat al carrer Onze de Bonavista. | TarragonaDigital

 

Preocupa el mal estat dels balcons al barri tarragoní de Bonavista. L'Associació de Veïns ja s'ha posat a treballar per aconseguir ajudes que arribin des de l'Ajuntament de Tarragona o la Generalitat de Catalunya en forma de subvencions. En l'últim mes, els Bombers han hagut d'actuar quatre vegades per la caiguda parcial —o total— de balcons en carrers com l'Onze o el Deu. Aquestes actuacions també s'han fet darrerament a la Part Alta de la ciutat. Per això, el PDeCAT reclama incloure una partida d'un milió i mig d'euros als pressupostos per ajudar la gent.  

 

Tarragona compta amb nombrosos habitatges que pateixen deficiències estructurals. Els barris de Bonavista i la Part Alta són dos dels espais més afectats per aquesta problemàtica. Mentre que al barri de Ponent els balcons són els elements que més preocupen, al nucli antic de la ciutat es posa el focus en les façanes i les estructures de les cases més antigues.

 

Els veïns de Bonavista, preocupats per la caiguda de balcons

Passejar per Bonavista en dies de fortes ventades comença a ser perillós. El barri, construït a la dècada dels seixanta, es veu afectat ara per la falta de manteniment que hi ha hagut en molts dels blocs. Esquerdes i despreniments als balcons han estat una tònica massa habitual en l'últim mes. Els Bombers hi han actuat quatre vegades entre els carrers Deu i Onze, però els ciutadans asseguren que es tracta d'una problemàtica generalitzada. 

 

«Tinc por d'anar caminant i que em caigui una part d'un balcó al cap». Eren les paraules d'Antonio Tortosa, veí de Bonavista de tota la vida. Viu al davant d'un dels balcons més afectats, el de la cantonada del carrer Onze, i manifestava que «això passa per falta de manteniment». «El nostre bloc també té molts anys, però si es fan les revisions pertinents, no hi ha cap problema», apuntava. 

 

Un altre ciutadà del barri, Alejandro Ruiz, relacionava també la falta de manteniment dels edificis amb la situació que es viu actualment. Això sí, apuntava als culpables: «Si el propietari és un banc, que vinguin a arreglar-ho». Al davant de casa seva, al carrer Vint-i-sis, hi ha un balcó en mal estat d'un pis propietat d'una entitat bancària. Està ocupat il·legalment, per això, afegia, «o ho fa el banc, o no ho farà ningú i sortirem perdent tots». 

 

Un altre balcó esquerdat al barri de Bonavista de Tarragona. | TarragonaDigital

 

L'Associació de Veïns demanarà ajuda a les administracions

Després de les diverses actuacions dels Bombers de la Generalitat al barri per culpa dels balcons, l'Associació de Veïns s'ha posat a treballar per vetllar pels ciutadans. La setmana passada van fer una passejada pel barri per esbrinar quins són els balcons més afectats. Ara, instaran l'Ajuntament de Tarragona a fer exactament el mateix. «Volem que ens ajudin, perquè en la majoria dels casos, els propietaris no poden pagar tota la reparació», deia la presidenta de l'entitat veïnal, Loli Gutiérrez.

 

Gutiérrez assegurava que els fets succeïts aquest més es deuen al següent: «L'envelliment dels edificis, el poc o nul manteniment i els episodis de fortes pluges». Ara, esperen reunir-se amb el consistori perquè ajudin a costejar les intervencions o, en cas que no fos possible, perquè parlin amb la Generalitat de Catalunya i faci arribar subvencions. 

 

La Part Alta, un altre nucli amb deficiències estructurals

El Partit Demòcrata de Tarragona (PDeCAT) ha demanat aquest dimecres, 7 de novembre, que l'Ajuntament de Tarragona compti amb una partida d'un milió i mig d'euros als pressupostos per ajudar els propietaris a arreglar les façanes. Ho ha fet a la Part Alta de la ciutat, un altre dels nuclis afectats per aquesta problemàtica

 

«L'estat de les façanes a Tarragona és deplorable», deia el portaveu del grup, Dídac Nadal. És per això que reclamava «ajudes municipals» per tothom que no pugui sufragar els costos de la reparació. «Presentarem una moció i demanarem en el debat de pressupostos que es faci una partida d'un milió i mig d'euros», explicava Nadal. Segons ell, això serviria per arranjar 75 façanes amb uns màxims de 20.000 euros per habitatge

 

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris