Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Barri del Port presentarà una demanda col·lectiva contra l'Ajuntament de Tarragona per les inundacions

L'Associació de Veïns està gestionant aquesta actuació perquè «són molts els veïns afectats» i «ha passat dues vegades en una setmana»
Un dels carrers del Barri del Port de Tarragona, totalment inundat durant els aiguats d'aquesta setmana. | TarragonaDigital

 

L'Associació de Veïns del Barri del Port de Tarragona presentarà una demanda col·lectiva contra l'Ajuntament de la ciutat per les inundacions que han afectat al barri aquesta setmana passada. Segons informava la presidenta de l'entitat, Mari Carmen Puig, «són molts els veïns afectats» i «ens ha passat dos cops en cinc dies». Per aquest motiu, volen portar l'Ajuntament als jutjats perquè respongui econòmicament a les destrosses que hi ha hagut. 

 

El Barri del Port de Tarragona ha estat un dels espais més afectats pels aiguats que han caigut a Tarragona aquesta setmana passada. Primer va ser dimecres i, després, diumenge, amb l'arribada de l'huracà 'Leslie'. En tots dos casos, els carrers Smith, Lleó, Reial o la plaça dels Infants van acabar anegats

 

Baixos i pàrquings inundats al Barri del Port

Els episodis de pluges abundants van deixar a la Part Baixa de Tarragona desenes de pàrquings i baixos d'edificis inundats. Al carrer Castaños, per exemple, un aparcament soterrat ha arribat a acumular més de 800 mil litres d'aigua, que s'han anat traient durant el cap de setmana. 

 

D'altra banda, desenes de portals han quedat anegats i les imatges que mostren els veïns a les xarxes socials són de fang i restes d'excrements en molts punts del barri. El clavegueram no ha pogut absorbir tota l'aigua caiguda i, per aquest motiu, han sortit a la superfície paneroles, rates i brutícia de tota mena. 

 

«Ha passat dos cops en una setmana i això no pot ser», deia Mari Carmen Puig. És per això que des de l'entitat veïnal estan organitzant la demanda col·lectiva. Totes les persones interessades poden posar-se en contacte amb l'Associació de Veïns o dirigir-se al seu local, ubicat als baixos del número 9 del carrer Reial. 

 

Un clavegueram «obsolet» a la ciutat de Tarragona

«Hi ha centenars de persones afectades. En només un matí ja estem col·lapsats per totes les persones que han vingut a queixar-se i a donar-nos les dades per començar a redactar aquesta demanda col·lectiva», informava Puig. Es tractarà, doncs, d'una reivindicació més des del Barri del Port, comunitat que en les darreres setmanes ha protagonitzat campanyes de mobilització ciutadana sota l'etiqueta #Perunbarridigne. 

 

Després dels aiguats, els veïns han tornat a recordar que fa una quinzena d'anys que reclamen una renovació del clavegueram. De fet, ha quedat demostrat que la xarxa de recollida d'aigua és incapaç d'absorbir quantitats com les que han caigut a Tarragona aquesta passada setmana. Han estat desenes les clavegueres que s'han hagut d'aixecar perquè els efectes dels aiguats no fossin pitjors.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris