NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ARA MATEIX

❗ Tallada l'AP-7 en els dos sentits

MINUT A MINUT

🔴 Estudiants ocupen les vies del tren a Reus

El barri del Pilar de Tarragona, «pres» per l'heroïna

El veïnat assegura que dia rere dia veuen persones consumint a la rambla i que el focus del problema es troba en un bloc de pisos ubicat al carrer riu Francolí
Imatge d'un dels blocs més conflictius del barri del Pilar segons el veïnat. | TarragonaDigital

 

Desesperació entre el veïnat del barri del Pilar de Tarragona per la venda i el consum d’heroïna al carrer i a plena llum del dia. Diversos testimonis identifiquen un bloc del carrer Riu Francolí com el principal focus de la problemàtica. Segons diuen, moltes persones s’hi acosten diàriament i, després, consumeixen la droga a la rambla del barri, al costat d’una llar d’infants i es netegen les punxades a la font del parc, que han hagut de tancar per precaució. «Ja no podem més. Això no es pot suportar», denunciava la representant de l’associació de veïns del Pilar i presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona, Cristina Berrio.

 

«La problemàtica s’ha agreujat des del mes de juny. Això no havia passat mai al barri». Eren les paraules de Carlos Hermoso, veí del Pilar de «tota la vida». Un bloc del carrer Riu Francolí és, segons diversos testimonis, el focus del problema. Consta de dues escales i 16 pisos, dels quals només quatre estan habitats per propietaris. La resta han estat ocupats il·legalment en els últims mesos. De fet, el barri es queda moltes vegades a les fosques perquè «els ‘okupes’ manipulen el comptador d’Endesa i alteren l’enllumenat municipal».

 

Segons denuncien els veïns, són moltes les persones que s’acosten diàriament en aquest punt del barri del Pilar per aconseguir la seva dosi. Després de comprar-la, baixen al carrer i «no es tallen un pèl per consumir-la». Això és el que més preocupa als habitants del Pilar. De fet, molts estan pensant en marxar del barri si el problema no se soluciona. «Veus el que hi ha, tens fills petits… Et planteges moltes coses», deia Berrio.

 

Consumeixen droga al costat de la llar d'infants del barri del Pilar de Tarragona

Els veïns ja s’han acostumat a trobar xeringues utilitzades al terra de la rambla del barri o a veure gent consumint als carrers adjacents al Riu Francolí. «És una cosa habitual i, a més, passa a plena llum del dia», subratllaven diversos testimonis.

Dues persones consumeixen heroïna al costat de la llar d'infants del barri del Pilar. | TarragonaDigital

 

Un dels episodis que recorden amb més preocupació és el de dues persones que, després d’adquirir la seva dosi, van consumir-la al costat de la llar d’infants del barri. Tal com es pot apreciar en la fotografia, dos homes es troben ajupits al costat d’un vehicle estacionat al davant del centre educatiu mentre consumeixen heroïna, segons explicaven els veïns. 

 

Es netegen les punxades a la font del parc infantil

El consum d’heroïna al barri del Pilar s’ha agreujat tant que fins i tot han hagut de tancar la font del parc infantil «per precaució». Segons denunciaven Berrio i altres veïns, diverses persones s’acostaven a la font «amb les xeringues encara penjant del braç» per «netejar-se la sang i les punxades». Després de veure que això podia causar un greu problema de salut pública, l’associació va decidir tancar la font.

 

També pateix els efectes del consum d’heroïna un bar del barri. Els veïns informaven que els heroïnòmans han arribat a entrar a l’establiment amb la xeringa penjant del coll, i que és habitual que s’hi acostin a demanar llimones «per mossegar-les quan els agafa el ‘mono’».

Imatge d'una xeringa al terra de la rambla del barri del Pilar. | Tarragonadigital

 

El veïnat critica la «poca presència» de la Guàrdia Urbana de Tarragona

La Guàrdia Urbana, segons els veïns, només ha fet una actuació per combatre la venda i el consum d’heroïna al barri del Pilar. Va ser la setmana passada, quan van detenir una dona que, presumptament, venia heroïna al bloc del carrer Riu Francolí. «Però només la van enxampar amb 250 euros a sobre i no van entrar al pis, quan tothom sap que les quantitats que mou són molt superiors», criticaven diversos testimonis.

 

El veïnat assegura que les patrulles dels agents només apareixen una vegada al dia i reivindiquen que «tornin els agents de barri». «El problema que tenim només se solucionarà si la vigilància policial augmenta», deia Carlos Hermoso.

 

L’última reunió que van tenir els veïns amb els cossos policials va ser el mes de setembre, quan es van trobar amb els Mossos d’Esquadra. També van traslladar la problemàtica a la Guàrdia Urbana el mes de juny, però no n’han tornat a saber res. Amb tot, esperen que el tràfic i consum d’heroïna al barri acabi immediatament, perquè «amb aquesta merda no es pot viure», etziben.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris