Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Indignació als bars de Corsini: «Estarem més de 100 dies a l'any sense terrassa»

El retorn a la ubicació original no indigna només els paradistes: els bars de la plaça també mostren el seu desacord
L'espai de les terrasses dels bars, ocupat per les parades. | TarragonaDigital.cat

 

D'indignació n'hi havia, aquest dijous al matí a la plaça de Corsini de Tarragona. Però no només d'alguns paradistes, indignats pel trasllat —que qualifiquen de «provisional»— des de la Rambla Nova. Als bars de la plaça no els agrada gens la nova ubicació dels marxants: la instal·lació del mercadet cada dimarts i cada dijous, si acaba sent definitiva, significarà que hauran de desmantellar les seves terrasses durant 104 dies a l'any. «Són moltes despeses a cobrir, són molts sous a pagar... ho notarem i molt», diu indignada la Rosabel, responsable del Piscolabis.

 

Els bars que envolten la plaça de Corsini, amb taules i cadires recollides. | TarragonaDigital.cat

 

Els bars de la plaça Corsini de Tarragona, més de 100 dies sense terrassa

L'Ajuntament de Tarragona els obliga, doncs, a treure les terrasses durant els matins en què els marxants s'instal·lin a la plaça Corsini. «No ens deixen ni mantenir les cadires i les taules apilades, ens obliguen a treure-les i deixar-les dins del bar, de manera que també ens resten espai a dins», recorden, molt indignats. «I no són pas tres dies, són 104, això es nota moltíssim!», comenta el Jordi, responsable del Tecles.

 

Els bars de la plaça Corsini van, en aquest sentit, a l'uníson. «Parlem molt entre nosaltres, compartim preocupacions i volem dialogar amb els responsables polítics per trobar solucions a aquest problema, que ens perjudica», diuen els empresaris dels establiments.

 

Indignació als bars de Corsini, però de moment sense protestes

La Marta regenta el Mármol 2.0 i comparteix amb els seus col·legues de professió la mateixa indignació. Mira, però, de veure-hi també el costat positiu: «És molt bo que el mercat dels marxants s'instal·li a la plaça, també hem de veure el costat positiu que ens aportarà un flux important de gent davant de 'casa'».

 

Per ara, descarten mobilitzacions ni protestes públiques. El Jordi, de Tecles, explica que «no creiem que acabin servint de res». Això no vol dir, però, que no exigeixin una solució a l'Ajuntament de Tarragona perquè els ajudi a pal·liar els efectes d'estar tants dies a l'any sense terrassa. «Volem una compensació, econòmica o d'alguna altra mena, parlem-ne», comenten. Caldrà esperar, però, per veure si el trasllat és definitiu: els marxants el consideren provisional i només per aquest dijous.

 

Notícies relacionades

Els marxants tornen «de moment» a Corsini, però es mantenen indignats

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris