NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ÚLTIMA HORA

❗ A presó 2 dels detinguts els darrers dies a TGN pels aldarulls

Preocupació per Santa Tecla pel públic que puja a la bastida de Ca l'Ardiaca

S'hi ha vist públic en la darrera setmana d'actes, i fins i tot recriminacions per part d'altres ciutadans
Diverses persones recriminen a un jove que se situï a la bastida de Ca l'Ardiaca. | TarragonaDigital.com

 

La bastida situada a Ca l'Ardiaca, al pla de la Seu de Tarragona, s'ha convertit ja en un element més del paisatge urbà de la ciutat, just al davant de la Catedral —en un dels punts més emblemàtics de la ciutat. La seva presència, però, fa témer el perill que suposa per al públic que, sovint, s'hi situa per tenir millor perspectiva dels actes que es duen a terme tant al mateix pla de la Seu com a la plaça de les Cols.

 

Diverses persones, situades a la bastida de Ca l'Ardiaca, aquest diumenge. | Cedida

 

Un dels capítols més multitudinaris es va produir el passat diumenge, durant la cercavila commemorativa del 35è aniversari del Ball de Diables de Tarragona. Cap a les nou de la nit es va produir l'encesa final, al pla de la Seu de la ciutat, on es van poder veure desenes de persones col·locades per seguir aquesta actuació pirotècnica. La imatge ja va suscitar polèmica a través de les xarxes socials, on diversos veïns van compartir la publicació de la foto, preocupats pel perill que pot suposar la presència massiva de públic entre les peces d'una bastida que no està preparada a escala de seguretat per acollir espectadors.

 

Preocupació pel públic a la bastida de Ca l'Ardiaca de Tarragona

Aquest dijous a la nit, un grup més reduït de persones va pujar a la bastida per veure la carretillada del mateix Ball de Diables. Diverses persones situades a les escales de la Catedral van escridassar-les en adonar-se que eren en aquesta bastida. L'acció, però, es va repetir, i fins i tot personal de l'Ajuntament es va acostar al lloc dels fets per tal de convèncer-los que abandonessin la bastida.

 

El problema no va anar a més, però demostra la preocupació per una bastida no preparada per acollir persones, situada en un punt neuràlgic de les festes —capítols similars ja es van produir per Sant Magí—, especialment en actes molt multitudinaris, com la Baixada de l'Àliga, d'aquest divendres a la nit, o l'entrada del Braç de Santa Tecla, prevista per al final de la professó del proper diumenge al vespre.

 

La bastida de Ca l'Ardiaca ha esdevingut una perillosa bastida aquesta Santa Tecla. | TarragonaDigital.com

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris