Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Un bloc ocupat il·legalment «indigna» els comerços del carrer Gasòmetre de Tarragona

Es tracta del número 6 d'aquest carrer i està habitat per tres famílies amb nens, que es defensen assegurant que «no tenim diners i no tenim on anar»
Aquest és el bloc número 6 del carrer Gasòmetre de Tarragona ocupat il·legalment. | TarragonaDigital

 

L'ocupació il·legal ha arribat al centre de Tarragona. El número 6 del carrer Gasòmetre va ser ocupat entre els mesos de maig i juny d'aquest any. Els comerços de la zona asseguren estar «indignats» perquè «hi ha sensació d'inseguretat i dona molt mala imatge», un fet que «ens ha fet baixar les vendes». Els "okupes", però, es defensen assegurant que «no tenim diners i no sabem on anar». Es tracta de tres famílies amb nens d'origen romanès. 

 

El número 6 del carrer Gasòmetre, que anys enrere acollia la històrica botiga de música Discos Arsis, està ocupat des d'aquest estiu. Es tracta d'un bloc que necessita remodelacions urgents pel seu mal estat i que l'ha heretat una família. A hores d'ara, segons ha pogut saber TarragonaDigital, els propietaris intenten buidar-lo per poder rehabilitar-lo i construir habitatges. 

 

Baixada de vendes i sensació d'inseguretat al carrer Gasòmetre

Els comerços del carrer Gasòmetre són crítics amb la situació que s'està vivint arran de l'ocupació il·legal del bloc número 6. La convivència entre "okupes" i veïnat no és bona i són diverses les botigues que reclamen una solució. Segons relaten, els episodis d'incivisme són constants. A més, asseguren que existeix una «sensació d'inseguretat» que ha fet baixar les vendes. 

 

«Llencen la brossa per la finestra al pati interior, també deixen molta brutícia al carrer... no podem seguir així», deia la propietària d'un establiment ubicat al costat del número 6, que afegia: «M'estic plantejant de marxar per les pèrdues que estic tenint». Coincideix amb ella el propietari d'un altre comerç proper. «La gent canvia de vorera perquè no vol passar per aquí davant i això ens afecta en les vendes», relata.

 

Els "okupes" asseguren que «no tenim on anar»

El bloc número 6 està format per tres pisos. Tots tres estan habitats per famílies d'origen romanès que es defensen assegurant que «no tenim diners i si no vivim aquí, no tenim on anar». Són diverses les criatures que viuen al bloc. La mare de tres nens, que habita a la primera planta, expressava a TarragonaDigital que «hem demanat ajudes a Serveis Socials, però ens diuen que sense empadronament no podem fer res». 

 

La dona reconeixia haver entrat al pis de manera «il·legal», però al·legava que «també els espanyols ocupen» i que «les persones riques deixen cases abandonades, però nosaltres ens quedem sense sostre». «Ens guanyem la vida com podem, però no hem matat ni hem robat a ningú. Que ens deixin en pau», acabava dient. 

 

Procés judicial obert per desnonar els "okupes"

A hores d'ara, els propietaris de l'immoble estan esperant la resolució judicial que permeti desnonar els "okupes" de l'interior. TarragonaDigital ha pogut saber que l'objectiu és rehabilitar l'edifici per construir-hi habitatges i vendre'ls. La situació s'està resolent als jutjats, però caldrà esperar la defensa dels habitants actuals del bloc. 

 

El mes de juny d'aquest any va entrar en vigor l'anomenada llei dels «desnonaments exprés», que teòricament agilitza els tràmits per desnonar persones que viuen il·legalment en un habitatge d'un altre propietari. Caldrà veure com se soluciona el cas, quina és la decisió que prenen els jutjats tarragonins i si les famílies que viuen il·legalment al número 6 del carrer Gasòmetre aconsegueixen un sostre. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris