Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els botiguers de la Rambla, contents pel trasllat dels marxants

Els comerciants no creuen haver notat una davallada de vendes
La Rambla Nova, avui sense parades després d'onze anys. | TarragonaDigital.cat

 

En la polèmica del matí a Tarragona, amb el trasllat «provisional» dels marxants a la plaça de Corsini, on també s'ha notat un canvi considerable és a la Rambla Nova. Per primer cop en onze anys, aquesta setmana les parades no han muntat en aquest mític passeig tarragoní.

 

Els comerços de la zona, però, n'estan generalment satisfets. «Perdrem volum de gent, segur, però guanyarem en qualitat: clients de 'passeig' que abans passaven per les voreres, ara passaran pel centre de la Rambla i potser ni tan sols ho notem pel que fa a recaptació», explica Pere Sans, responsable de l'administració número 1 de Loteria, situada a una de les coques de la Rambla Nova.

 

A la Floristeria Carrió consideren que «guanyen visibilitat» sense el mercat de marxants. | TarragonaDigital.cat

 

Els botiguers, contents pel trasllat del mercadet

Francisco Fernández, botiguer de la sabateria Lares, expressava una certa preocupació per si el trasllat es reflectia en la clientela. «Trobem a faltar la vida que donava el mercat, però de moment estan sent matins força normals pel que fa a vendes», explica. Hi coincideix Josefa Mohedano, de la caseta de la Floristeria Romeu al mig de la Rambla, en una de les coques. «Sí que hi havia més gent passejant els dimarts i els dijous, però ja sabien que un cop la plaça de Corsini estigués enllestida hi havien de tornar», comenta.

 

Més contundents es mostren des de la seva competència. Miquel Carrió, de la Floristeria Carrió, explica que li sembla «perfecte» que els marxants hagin deixat la Rambla Nova després d'onze anys. «Em tapaven la floristeria, perdia visibilitat i a sobre em causaven desperfectes a la parada», ha comentat. En la mateixa línia es manifesta Sebastià Pluvinet, de la reconeguda botiga de roba tarragonina que duu el seu cognom. «A la Rambla estem molt més tranquils sense els crits i el soroll del mercat de marxants, i crec que a escala de trànsit també es nota de manera positiva», ha explicat.

 

Bars i franquícies, també satisfets pel trasllat dels marxants

Fins i tot les botigues de grans marques, com la que Massimo Dutti té a la Rambla, creuen que no els afectarà la marxa del mercadet. Robert Martos és el responsable d'aquest establiment, i explica que «l'afluència del mercat no és clientela que ens vingui a comprar i sí que és cert que es nota menys gent de passeig», però tot i així no troba motius per a preocupar-se més del compte.

 

I als bars, tres quarts del mateix. L'emblemàtic Moto Club, no ha notat un matí excessivament fluix. «Sí que és cert que a primera hora, passades les set, un cop muntaven les parades, molts marxants venien a fer el cafè aquí, i avui a aquella hora hi havia molta menys gent», ha reconegut el seu encarregat, Baudili Romero. En general, però, la Rambla Nova està contenta a nivell comercial del trasllat. «Tornarem a recuperar el que la Rambla ha estat sempre: un passeig», comenta el loter Pere Sans.  

 

Les botigues de la Rambla no han notat una baixada de la clientela per la marxa del mercat. | TarragonaDigital.cat

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris