Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Brot de sarna al centre d'acollida de menors La Mercè de Tarragona

L'enfermetat contagiosa estaria controlada i afectaria només a una part del complex, que a hores d'ara està completament ple de menors estrangers no acompanyats
Imatge d'arxiu de sarna | Cedida

 

 

Un brot de sarna afecta el centre d'acollida La Mercè de Tarragona. Així ho han confirmat a TarragonaDigital alguns treballadors. La malaltia contagiosa afectaria només a dos dels mòduls del complex i estaria controlada. A dia d'avui, aquest centre, que forma part de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, està totalment ple a causa de l'arribada massiva de menors estrangers no acompanyats. De fet, dos nois han hagut de dormir a la comissaria dels Mossos d'Esquadra els últims dos dies per falta d'espai. 

 

El centre d'acollida La Mercè de Tarragona està ubicat al Camí de la Cuixa. Compta amb diversos mòduls, on hi viuen menors sols i en risc d'exclusió social. En els últims mesos, tots els mòduls d'aquest complex s'han vist col·lapsats per l'arribada massiva a la ciutat de menors estrangers no acompanyats, provinents de països com el Marroc. Ara, el centre ha de fer front a una altra problemàtica: la sarna. 

 

Brot de sarna a dos dels sis mòduls de La Mercè

El brot de sarna afectaria a dos dels sis mòduls de La Mercè, segons ha pogut saber aquest mitjà. Un dels mòduls afectat està format per catorze joves. Els treballadors del centre estan al cas de la situació i des de la direcció se'ls ha recomanat fer-se les proves pertinents per descartar la malaltia. Segons apunten algunes veus, la malaltia contagiosa s'hauria detectat la setmana passada. Un dels mòduls afectat està format per catorze joves. 

 

El mòdul de Llevant, format per nens petits, no estaria afectat pel brot. A més, la situació estaria controlada. Tot i això, el perill existeix en la massificació que viu el centre, ple de menors que acaben d'arribar sols des d'altres parts de Catalunya i Espanya. De fet, la malaltia hauria arribat des de fora i no hauria sorgit a l'interior

 

L'aparició d'un brot de sarna relacionada amb els menors estrangers no identificats també s'ha donat a Barcelona. A l'Eixample, la sala d'espera de la comissaria dels Mossos d'Esquadra s'ha hagut de tancar per un cas similar. Un menor que ha hagut de dormir a les dependències policials estava infectat per aquesta malaltia, fet que obliga a desinfectar l'espai i tancar-lo al públic. 

Menors no acompanyats dormen a la comissaria dels Mossos

En els últims mesos, l'arribada de menors estrangers no acompanyats a les comissaries dels Mossos d'Esquadra és habitual. Un cop han entrat al país provinents del Marroc, per exemple, es dirigeixen a la policia autonòmica per comunicar-los que són aquí i no tenen on anar. És aleshores quan els agents deriven els nois als centres d'acollida com La Mercè. 

 

A hores d'ara, La Mercè està completament ple. No hi cap ningú més, i així ho hauria comunicat la direcció del centre a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Tarragona. Això ha provocat que les últimes dues nits, dos nois hagin dormit a les dependències policials

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris