AQUESTA NIT

🚒 Ensurt a la Platja de Calafell per una fuita en una bombona de gas butà

Mobles vells i bosses de brossa col·lapsen els contenidors de Tarragona

Els veïns critiquen aquesta situació i denuncien que la brutícia s'estén arreu de la ciutat | L'Ajuntament paga anualment 19,5 MEUR pel contracte de Neteja
Diversos contenidors de Tarragona estan col·lapsats i la brossa s'acumula als carrers. | @JoanBoronat

 

Diversos contenidors de Tarragona estan col·lapsats i la brossa s'acumula al carrer. Aquesta és la situació que es viu en alguns indrets de la ciutat i que ha aixecat polseguera entre els veïns. Mobles vells, matalassos, bosses de brossa i tota mena d'objectes s'acumulen en diversos punts, com per exemple la Rambla Nova, el carrer Ernest Lluch o el carrer Cristòfor Colom. El contracte de la Neteja costa a l'Ajuntament de Tarragona un total de 19,5 milions d'euros cada any. 

 

 

La brossa s'acumula en diversos carrers de Tarragona

No és una novetat i els veïns n'estan cansats. La brossa creix en diversos carrers de Tarragona, on els contenidors es veuen superats. Bosses plenes, mobles antics, electrodomèstic i altres objectes s'acumulen al voltant de les illes de contenidors. Si bé és cert que l'incivisme hi juga un paper fonamental, tampoc és habitual que els operaris evitin recollir les deixalles llençades al carrer. 

 

Imatge recent del carrer Ernest Lluch on s'aprecien les deixalles al voltant dels contenidors. | @hardenaw

 

Diversos ciutadans han fet notar el seu malestar a través de les xarxes socials, on han carregat amb duresa contra el consistori i l'empresa encarregada de recollir la brossa. Cal recordar que l'Ajuntament paga, anualment, 19,5 milions d'euros pel contracte de Neteja. Una quantitat molt criticada tant pels grups municipals com pels tarragonins, que no aprecien una millora dels carrers tot i l'elevada quantitat econòmica. 

 

 

El telèfon verd i la recollida de mobles

Cal recordar que Tarragona compta amb un servei de recollida de mobles vells. Els ciutadans poden avisar al consistori abans de deixar a les escombraries grans residus voluminosos. D'aquesta manera, s'evitaria la presència de mobles en la via pública. El telèfon verd és el 977 296 222 i l'horari d'atenció és de dimarts a dissabte. 

 

Els contenidors del carrer Cristòfor Colom de Tarragona, plens a vessar. | @viscatarragona